*

Nieuws Binnenland

Winst VolkerWessels onder druk

donderdag 17 mei 2018 07:33

Outlook 2018 gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) VolkerWessels heeft in het afgelopen kwartaal ondanks een hogere omzet de winst onder druk zien staan, maar handhaafde evenwel de verwachtingen voor heel het jaar. Dit maakte het bouwbedrijf donderdag voorbeurs bekend.

De onderneming uit Amersfoort boekte een operationele winst (EBITDA) van 8 miljoen euro, hetgeen beduidend minder was dan de 13 miljoen euro een jaar eerder. De marge daalde op jaarbasis van 1,1 naar 0,7 procent. De omzet kwam uit op 1.230 miljoen euro, tegenover 1.195 miljoen euro in de eerste drie maanden van 2017.

Topman Jan de Ruiter noemde de resultaten in lijn met de eigen verwachtingen. De Ruiter merkte op dat de kwartaalcijfers geen goede indicatie zijn voor de verwachte jaarresultaten, vanwege seizoensgebonden effecten. De topman sprak zich juist positief uit over de marktontwikkelingen. "Zowel in Nederland als op onze internationale thuismarkten als het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noord-Amerika, zien we een goede vraag naar onze producten en diensten en we verwachten dat deze trend zich doorzet", aldus De Ruiter.

Het orderboek van VolkerWessels bleef vrijwel stabiel op 8,5 miljard euro.

Outlook

VolkerWessels handhaafde de outlook voor heel 2018. Dit betekent dat de bouwer nog steeds mikt op aantrekkende resultaten ten opzichte van een jaar eerder. Ook stelde VolkerWessels op schema te liggen met de doelstellingen voor de middellange termijn.

Het aandeel VolkerWessels sloot woensdag 0,7 procent lager op 23,06 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 17, 2018 01:33 ET (05:33 GMT)