*

Nieuws Binnenland

ABN AMRO wil Tom de Swaan als voorzitter

vrijdag 25 mei 2018 16:13

Voordracht moet nog worden goedgekeurd.

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO wil Tom de Swaan aanstellen als voorzitter van de raad van commissarissen. Dit maakte de bank vrijdagmiddag bekend.

De voordracht van De Swaan moet nog worden goedgekeurd door zowel aandeelhouders als toezichthouders. Aandeelhouder NLFI, die de Nederlandse Staat vertegenwoordigt, steunt in ieder geval de benoeming.

De Swaan heeft bij diverse financiƫle instellingen bestuursfuncties bekleed, waaronder ook bij toezichthouders. Zo werkte hij als directielid voor De Nederlandsche Bank en was hij eerder CFO van ABN AMRO van 1999 tot en met 2006. Tevens was De Swaan commissaris bij GlaxoSmithKline, DSM, Ahold en Van Lanschot.

De Swaan volgt Steven ten Have op, die sinds 5 februari 2018 optreedt als waarnemend voorzitter van de raad van commissarissen, nadat Olga Zoutendijk afzag van een tweede termijn na interne kritiek op haar leiderschapsstijl. In strijd met de Nederlandse bestuurlijke traditie zou Zoutendijk zich te actief hebben bemoeid met de strategie en de besluitvorming. Normaal gesproken doet een commissaris dat alleen als een bedrijf in problemen is.

Het aandeel ABN AMRO verloor vrijdag 1,2 procent tot 23,80 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 25, 2018 10:13 ET (14:13 GMT)