*

Nieuws Binnenland

Beursblik: ABN AMRO vindt juiste voorzitter

maandag 28 mei 2018 10:13

Aandacht kan weer terug naar activiteiten.

(ABM FN-Dow Jones) De benoeming van Tom de Swaan als nieuwe president-commissaris van ABN AMRO is een zeer positieve stap, die een periode van negen maanden van bestuurswisselingen en benoemingen bij de bank zou moeten afsluiten. Dat stelde KBC Securities maandag in een rapport.

De Swaan vervulde de afgelopen jaren dezelfde rol bij Zurich Insurance Group en was van 1999 tot 2006 financieel directeur van ABN AMRO. Hij was ook commissaris bij GlaxoSmithKline, DSM, Ahold en Van Lanschot.

Analist Jason Kalamboussis prijst De Swaan om zijn vermogen om te gaan met delicate en complexe situaties, zoals bij Zurich Insurance. Daar moest De Swaan omgaan met de zelfmoord van de financieel directeur en het vertrek van de president-commissaris na beschuldigingen dat die te veel druk op de CFO zou hebben hebben gezet.

Dat maakt De Swaan de juiste persoon voor ABN AMRO na het "beperkte rumoer" rond een aanvaring tussen zijn voorganger bij ABN AMRO, de inmiddels opgestapte president-comissaris Olga Zoutendijk, met de huidige CEO Kees van Dijkhuizen.

Met deze benoeming kan de aandacht bij ABN AMRO zich weer richten op de activiteiten in plaats van op de pers, volgens KBC.

KBC heeft een koopadvies op ABN AMRO met een koersdoel van 29,80 euro.

ABN AMRO noteerde maandag 1,1 procent hoger op 24,07 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

Copyright ABM Financial News. All rights reserved

(END) Dow Jones Newswires

May 28, 2018 04:13 ET (08:13 GMT)