beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Futures Wall Street wijzen omhoog

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een hogere opening tegemoet, nadat China en de Verenigde Staten pogingen ondernamen om de sluimerende spanningen te verzachten, een dag voordat er handelsbesprekingen op hoog niveau plaatsvinden.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,8 procent in het groen. De Nasdaq-future wees op een stijging van 1,0 procent.

Ook is er aandacht voor de notulen van de laatste monetaire beleidsvergadering van de Federal Reserve in september, die woensdagavond zullen worden gepubliceerd. Ze zullen aandachtig worden bestudeerd voor inzichten in het toekomstige rentebeleid van de centrale bank.

Een bericht van persbureau Bloomberg wees erop dat China open staat voor een beperkt vergelijk met de VS over importheffingen. De Financial Times schreef dat China heeft aangeboden om de invoer van Amerikaanse landbouwproducten met 50 procent te verhogen tot 50 miljard dollar.

Dinsdag kondigde de Amerikaanse regering visabeperkingen aan voor Chinese regeringsleiders en hoge functionarissen in de communistische partij, die betrokken zouden zijn bij de onderdrukking van Oejgoeren en andere moslimminderheden in de Chinese provincie Xinjang. Eerder deze week werden al 28 Chinese bedrijven op een zwarte lijst geplaatst om dezelfde reden. Volgens berichtgeving door Reuters zijn deze stappen aanleiding voor de Chinese regering om zelf ook inreisbeperkingen voor Amerikanen in te stellen.

"We roepen de VS dringend op om direct te stoppen met het doen van onverantwoordelijke uitspraken over de kwestie Xinjiang", stelde het Chinese ministerie van handel, die eiste dat de VS stopt met de inmenging in de Chinese binnenlandse politiek.

De notulen van de Fed zullen waarschijnlijk weinig nieuwe informatie bevatten, verwacht Nomura Bank. "De economische cijfers zijn sindsdien verslechterd. De toon is zachter geworden na de recente slechte industriecijfers."

Voorafgaand aan de publicatie van de notulen spreekt voorzitter Jerome Powell later woensdag in Kansas City. De Fed zal zijn aankopen van kortlopende effecten binnenkort uitbreiden, om stress op de financieringsmarkten te verlichten, zei Powell dinsdag al. Dit moet volgens hem absoluut niet worden verward met monetaire stimulering of QE.

Een economisch rapport over de groothandel staat op de agenda.
 
De olieprijs steeg. Een novemberfuture West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 53,13 dollar, terwijl een december-future Brent 1 procent duurder werd op 58,84 dollar. Later vanmiddag volgen de wekelijkse olievoorraden in de VS.

De euro/dollar noteerde op 1,0982. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,0955 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson moet van een jury in Philadelphia 8 miljard dollar betalen aan een man uit Maryland die beweert dat zijn gebruik van het antipsychose-middel Risperdal van J&J als kind heeft geleid tot vergrote borsten, terwijl de farmaciereus onvoldoende heeft gewaarschuwd voor dat risico. Er zijn meer dan 13.000 juridische claims tegen Johnson & Johnson, omdat Risperdal zou hebben gezorgd voor groei van borstweefsel bij jongens. De fabrikant zou op de hoogte zijn geweest van het risico, maar dat tegenover artsen hebben weggewuifd. Het megabedrag volgt op diverse succesvolle claimzaken tegen J&J. In augustus moest het bedrijf van een rechter in Oklahoma al 572 miljoen dollar betalen voor zijn bijdrage aan de wijdverbreide verslaving aan opioïden, een soort pijnstillers, in die staat.

PG&E is begonnen met het afsluiten van honderdduizenden mensen van het stroomnet in Californië, om te voorkomen dat de stroomkabels van het bedrijf weer bosbranden veroorzaken. Niet eerder werden preventief zo veel mensen van het stroomnet afgesloten.

Levi Strauss heeft in het afgelopen kwartaal iets minder winst geboekt dan een jaar eerder, maar overtrof de winstverwachting wel, op een hogere omzet. Dat maakte de jeansfabrikant dinsdagavond nabeurs bekend. "We blijven op koers om onze verwachtingen voor het jaar te bereiken", zei CEO Chip Bergh. Het aandeel steeg 0,8 procent in de handel voorbeurs, nadat het dinsdag in de reguliere handel met ruim 4 procent was gedaald.
 
 Core Laboratories heeft opnieuw het kwartaaldividend op 0,55 dollar per aandeel vastgesteld. Daarmee komt het jaardividend uit op 2,20 dollar.