beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Olieprijs daalt fractioneel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag fractioneel gedaald. Op een settlement van 52,59 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,04 dollar of 0,1 procent minder waard.

Ondanks een verdere toename van de Amerikaanse olievoorraden, wist de olieprijs woensdag aanvankelijk verder te stijgen, maar rond de settlement zakte de prijs iets terug.

In de week eindigend op 4 oktober stegen de Amerikaanse olievoorraden met 2,9 miljoen vaten, wat meer was dan verwacht, en nam de capaciteit van raffinaderijen verder af. Daar stond tegenover dat de benzinevoorraden en voorraden stookolie wel daalden.

Volgens marktanalist Matthew Smith van ClipperData had de stijging van de olievoorraden voornamelijk te maken met een daling van de raffinagecapaciteit. "We zitten middenin het onderhoudsseizoen maar zowel sterke export als zwakke import hebben de opbouw van de olievoorraden de afgelopen weken wel in toom gehouden."

Volgende richtpunt voor de oliemarkt zijn de maandrapporten van de OPEC en het Internationaal Energieagentschap, op donderdag en vrijdag. Verder wordt gelet op de ontwikkelingen rond de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die donderdag starten.

Als de gesprekken mislukken, dan zou de olieprijs opnieuw kunnen dalen vanwege de hernieuwde zorgen over de vraag naar olie, volgens analist Carsten Fritsch van Commerzbank.