Nieuws Binnenland

Belgische investeerder lijft 5 Nederlandse vermogensbeheerders in - media

(ABM FN-Dow Jones) De Belgische investeringsmaatschappij Capital Coach neemt vijf Nederlandse vermogensbeheerders over, die zullen gaan opereren onder de naam Auréus. Dit schreef Het Financieele Dagblad donderdag zonder overnamesommen te noemen.

Zo ontstaat volgens de krant één van de grootste zelfstandige vermogensbeheerders van Nederland, na de traditionele grootbanken en private banks.

Het gaat om het Venlose Auréus, het Maastrichtse Attent en Boer & Olij uit Amsterdam. Daar komen volgens het FD nog ten minste twee andere vermogensbeheerders bij. Deze overnames zullen na goedkeuring door de toezichthouders bekend worden gemaakt.

"In gesprekken met de toezichthouders hebben we gemerkt dat er vraag is naar consolidatie, omdat er gewoon te veel partijen zijn in de markt", zei Capital Coach in een toelichting aan het FD.

De kantoren en banen blijven bestaan, meldt de krant, ze gaan wel door met één administratie en een beleggingsbeleid dat onder meer is gericht op private equity en vastgoed.

Recent meldde het Belgische Delen Private Bank al de overname van het Nederlandse Nobel Vermogensbeheer. Delen was tot dat moment al actief in Nederland onder de naam Oyens & Van Eeghen.