beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Philips waarschuwt voor lagere margegroei

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van dit jaar meer omzet geboekt, maar verwacht dit jaar wel dat de margegroei beduidend lager zal uitvallen dan gedacht. Dit maakte het van origine Eindhovense bedrijf donderdag voorbeurs bekend met voorlopige cijfers.

Philips mikt tussen 2017 en 2020 op een vergelijkbare omzetgroei van 4 tot 6 procent per jaar en een verbetering van de EBITA-marge van gemiddeld 100 basispunten per jaar. Voor dit jaar acht Philips een dergelijke margeverbetering niet mogelijk, mede vanwege tegenwind bij Connected Care. Als gevolg zal de aangepaste EBITA-marge dit jaar niet stijgen met 100 basispunten, zoals in de afgelopen drie jaar, maar met 10 tot 20 basispunten.  

In het afgelopen kwartaal realiseerde Philips vermoedelijk een omzet van circa 4,7 miljard euro, goed voor een vergelijkbare omzetgroei van 6 procent. Alle divisies droegen bij aan deze groei. De vergelijkbare ordergroei zal volgens het bedrijf vlak zijn geweest in de afgelopen drie maanden. In het derde kwartaal van vorig jaar steeg de orderinstroom nog met 11 procent. 

De aangepaste EBITDA komt vermoedelijk uit op 583 miljoen euro, ofwel 12,4 procent van de omzet tegen 13,2 procent vorig jaar. Bij de divisies Diagnosis & Treatment en Personal Health verbeterden de marges, terwijl de marges bij Connected Care met 4,5 procentpunt daalden. Ook een daling van de licentie-inkomsten met circa 20 miljoen euro drukten op het resultaat. 

De analistenconsensus, die op 9 augustus werd samengesteld, wees voor het derde kwartaal op een omzet van 4.636 miljoen euro. Daarbij rekenen de analisten op een vergelijkbare omzetgroei van 5,5 procent en een aangepaste EBITA van 653 miljoen euro. Vermoedelijk later deze week publiceert Philips een nieuwe consensus. 

CEO Frans van Houten sprak van een "goed groeimomentum in alle divisies", maar sprak wel teleurstelling uit over de margedaling bij Connected Care. Volgens de topman had dit te maken met onder meer heffingen en de productmix.  

Onder de streep rest een nettowinst uit voortgezette activiteiten van 210 miljoen euro, inclusief een post van 78 miljoen euro vanwege afschrijvingen op de goodwill bij Connected Care. 

Philips komt op 28 oktober met de definitieve cijfers over het derde kwartaal.