beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursblik: derde kwartaal Philips zwakker dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Philips heeft in het derde kwartaal van dit jaar zwakker gepresteerd dan verwacht. Dit stelden analisten van Berenberg donderdag.

De marktvorsers merkten op dat de aangepaste EBITA van Philips 7 procent lager uitviel dan waar de consensus rekening mee hield.

Philips mikt voor dit jaar op een margeverbetering van 10 tot 20 basispunten en voor 2020 onverminderd op een verbetering van 100 basispunten. Dit is 2 procent minder dan waar analisten rekening mee hielden, aldus Berenberg. De omzet was volgens Berenberg wel in lijn.  

"Hoewel het goed is om te zien dat de resultaten nog steeds aantrekken en dat Philips een goed trackrecord heeft voor wat betreft de margeverbetering in de afgelopen jaren, is het derde kwartaal een tegenvaller en Connected Care blijkt de boosdoener", aldus de analisten.

Als Philips dit jaar en volgend jaar daadwerkelijk presteert zoals vandaag werd geraamd, dan zullen de neerwaartse bijstellingen in de consensus volgens Berenberg "redelijk bescheiden" zijn. Toch verwachten de analisten een negatieve reactie vanuit de markt, omdat de aanvankelijke doelen voor 2020 niet volledig zijn behaald en vanwege het gedaalde vertrouwen.

Volgens Berenberg zijn de problemen bij Connected Care goed op te lossen, maar zijn er wat organisatorische en structurele veranderingen nodig. De zakenbank hoopt dat de nieuwe doelstellingen voor de middellange termijn, die in de eerste helft van 2020 worden gepresenteerd, het een en ander kunnen goedmaken.

Berenberg handhaafde het koopadvies op Philips met een koersdoel van 48,00 euro. Het aandeel sloot woensdag nog 1,3 procent hoger op 41,60 euro.