Nieuws Binnenland

Beursblik: Goldman Sachs verhoogt koersdoel Adyen

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs heeft het koersdoel voor Adyen verhoogd van 800,00 naar 960,00 euro en zet het aandeel op zijn favorietenlijst. Dat staat in een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

De analisten verhoogden hun verwachtingen voor de winst per aandeel in de periode 2019 tot en met 2023 met 11 tot 25 procent, op basis van de sterke groei.

Goldman Sachs blijft positief over de aantrekkelijke concurrentiepositie van het Nederlandse betaalbedrijf, waardoor Adyen sneller zou moeten kunnen groeien dan de rest van de betaalindustrie. De markt voor elektronisch betalen was vorig jaar 43 biljoen dollar waard, stelde het rapport, en groeit naar schatting van de zakenbank door tot 91 biljoen dollar in 2030.

Adyen heeft een marktaandeel van 0,4 procent, en dit zou moeten oplopen tot 1,6 procent in 2023. De markt zou het groeipotentieel onderschatten, volgens Goldman Sachs, omdat Adyen met de klanten niet alleen meegroeit, maar ook een groter aandeel van de transacties per klant kan veroveren, en nieuwe klanten kan aantrekken. Daarbij lijkt het bedrijf het beste technologieplatform en productaanbod in de markt te hebben, aldus de marktvorsers.

De analisten zien meer opwaarts risico als Adyen deals sluit met grote bedrijven zoals Alibaba. Dat bedrijf zou alleen al de omzet van Adyen met 1 tot 8 procent kunnen verhogen.

Goldman Sachs denkt dat Adyen zijn omzetgroei van meer dan 40 procent per jaar de komende jaren kan handhaven en ziet de recente koersdaling als een aantrekkelijk instapmoment.

Het koopadvies blijft staan.

Het aandeel Adyen noteerde donderdag 1,6 procent hoger op 612,20 euro in een licht hogere AEX-index.