Nieuws Binnenland

Witte Huis geeft vergunningen voor zakendoen met Huawei

(ABM FN-Dow Jones) Het Witte Huis heeft verschillende Amerikaanse bedrijven een speciale vergunning gegeven om weer zaken te doen met het Chinese Huawei. Dit schreef The Wall Street Journal donderdag op basis van een bron.

Daarmee lijkt Washington een geste te doen richting de Chinezen. Vandaag wordt er opnieuw onderhandeld door de twee landen over een handelsakkoord. 

Al sinds de ontmoeting van de presidenten Donald Trump en Xi Jinping in juni zouden de VS dergelijke ontheffingen geven, als de samenwerking geen gevaar opleverde voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Tot op vandaag kwam dat er nog niet van. Er was slechts tijdelijk uitstel van het verbod gegeven aan bedrijven.

Trump deed Huawei in de ban, omdat het zou opereren als een verlengstuk van de Chinese regering en daarmee een bedreiging voor de nationale veiligheid is.

© Copyright 2019 Dow Jones Newswires. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.