Nieuws Binnenland

Südzucker ziet resultaten dalen

(ABM FN) Südzucker heeft in het eerste helft van het gebroken boekjaar 2019/2020 de resultaten zien dalen vergeleken met een jaar eerder. Dit bleek donderdag uit de cijfers van het Duitse suikerbedrijf.

De omzet voor het eerste halfjaar bedroeg 3,3 miljard euro tegenover bijna 3,5 miljard een jaar eerder. “Terwijl de inkomsten in het suikersegment sterk daalden, lagen de inkomsten van het fruitsegment iets onder het niveau van vorig jaar en stegen de inkomsten van de segmenten speciale producten en CropEnergies”, aldus Südzucker.  

Het geconsolideerde operationele resultaat daalde zoals verwacht van 139 miljoen naar 74 miljoen euro, vooral door de verliezen in het suikersegment. De EBITDA daalde met 17,4 procent naar 214 miljoen euro. De marge ging van 7,5 naar 6,5 procent.

Outlook

Südzucker bevestigde donderdag wel outlook voor het hele jaar. De omzet zal tussen 6,7 miljard en 7,0 miljard euro uitkomen, terwijl het operationele resultaat tussen 0 en 100 miljoen euro zal liggen. De producent rekent op een verlies bij de suikertak van 200 tot 300 miljoen euro.

Een jaar eerder lag de omzet nog op 6,8 miljard euro.