Nieuws Binnenland

Verkoop Volkswagens trekt aan september

(ABM FN-Dow Jones) Volkswagen heeft in september 10 procent meer auto’s verkocht dan een jaar eerder, toen de verkoop haperde omdat auto's met name in Duitsland eerst nieuwe emissietests moesten ondergaan. Dat bleek donderdag uit verkoopcijfers van gelijknamige Duitse autofabrikant.

Wereldwijd werden er in september 533.700 Volkswagens verkocht, wat 10 procent meer was dan een jaar eerder. Met name in Europa en Duitsland steeg de verkoop sterk, met respectievelijk 45 en 74 procent, ten opzichte van de zwakke septembermaand van 2018.

Daarnaast laat de verkoop in China en Zuid-Amerika nog steeds groei zien, wat tegen de trend in is. Hierdoor wint Volkswagen marktaandeel in een krimpende mondiale markt, stelde het bedrijf. 

In Brazilië werden er 16 procent meer Volkswagens verkocht in september. Daarmee blijft het Zuid-Amerikaanse land de belangrijkste groeimotor van Volkswagen in die regio.

Over de eerste negen maanden van het jaar is het aantal verkochte Volkswagens nog altijd lager dan een jaar eerder met 4,51 miljoen stuks, een daling van 2,3 procent op jaarbasis.