beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Federal Reserve versoepelt regulering banken

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve versoepelt zijn regulering op het gebied van kapitaaleisen en liquiditeit. Dit werd donderdag bekend. 

Onder de nieuwe regels worden grote Amerikaanse banken in vier categorieën verdeeld op basis van hun omvang en andere risicofactoren. Volgens Fed-bestuurder Randal Quarles zorgt dit voor een raamwerk waarbij "regelgevende vereisten nauwer samenhangen met onderliggende risico's" zonder dat de veerkracht van banken die sinds de financiële crisis is opgebouwd, wordt ondermijnd. 

Regionale financiële instellingen zien hun kapitaal- en liquiditeitseisen door de nieuwe regelgeving afnemen of zelfs helemaal verdwijnen. 

Een andere versoepeling is op het gebied van de 'living wills' die grote banken jaarlijks bij de Fed moeten indienen; een plan waarin de nodige stappen uiteen worden gezet in het geval dat de bank op omvallen staat. Hierin beschrijven de financiële instellingen onder meer hun kapitaal- en liquiditeitspositie en bijvoorbeeld een ontmantelingsstrategie.

Dit plan hoeft straks niet meer jaarlijks maar één keer in de vier jaar in complete vorm ingediend te worden. Een keer in de twee jaar moeten de banken nog wel een beknopte versie aanleveren. 

De nieuwe regels van de Fed verlagen de kapitaaleisen voor banken overigens in beperkte mate, met ongeveer 11,5 miljard dollar of 0,6 procent van de totale risico gewogen activa.