beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beurzen VS eindigen week sterk

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met winst gesloten. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,1 procent tot 2.970,27 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 26.816,59 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent hoger op 8.057,04 punten.

De Amerikaanse president Donald Trump meldde richting het slot van de beurs dat er een eerste fase akkoord is gesloten tussen China en de VS. 

Eerder op de dag in de aanloop naar de besprekingen twitterde Trump: "er gebeuren goede dingen in het handelsoverleg met China."

“De handelsonderhandelingen tussen de VS en China hebben de afgelopen weken als een wolk boven de markten gehangen. Als er een gedeeltelijke doorbraak komt, dan zal het op zijn minst een tijdelijke boost voor de markten geven, en die hoop zien we weerspiegeld worden in aandelen koersen vandaag", aldus beleggingsstrateeg Michael Arone van State Street Global Advisors.

Ook de Federal Reserve gaf de markt een zetje. De Fed maakte vrijdag bekend dat het tot zeker in het tweede kwartaal van 2020 Amerikaanse Treasury-leningen gaat opkopen om ervoor te zorgen dat het financiële systeem in de VS voldoende reserves behoudt. Vanaf volgende week koopt het maandelijks voor 60 miljard dollar aan Amerikaanse schatkistleningen. Dat bedrag geldt tot in elk geval half november. De eendaagse repo-operaties die de Fed sinds september uitvoert, worden verlengd tot zeker eind januari 2020. 

Eric Rosengren de voorzitter van de Boston Fed bleef vrijdag in een toespraak benadrukken terughoudend te zijn ten aanzien van versoepeling op het rentegebied."Mijn mening is dat beleidsmakers geduldig moeten zijn en de date moeten blijven evalueren voordat aanvullende actie ondernomen wordt ", aldus Rosengren.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de Amerikaanse importprijzen in september onverwacht zijn gestegen en dat het consumentenvertrouwen in de VS volgens de Universiteit van Michigan verder is opgelopen in oktober.

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag hoger gesloten. De november-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,15 dollar hoger, of 2,2 procent, op 54,70 dollar.

Op weekbasis was er een stijging van 3,6 procent te noteren. "De olieprijzen worden ondersteund door de door spanningen in het Midden-Oosten en door het groeiende optimisme over de de-escalatie in de handelsoorlog tussen de VS en China", aldus Edward Moya van Oanda. 

De euro/dollar noteerde op 1,1044. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1055 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1007 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Na PayPal Holdings eerder deze maand maakten Ebay, Stripe en Mastercard bekend zich terug te trekken uit een groep van bedrijven die Facebook om zich heen heeft verzameld voor de lancering van zijn virtuele betalingsnetwerk Libra. Facebook sloot 2,3 procent hoger.

Aandelen van U.S. Steel noteerden 11,9 procent hoger nadat de staalproducent donderdag zei dat de resultaten in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht. 

De koers van Wendy's profiteerde van beter dan verachte omzet cijfers over het derde kwartaal en de aankondiging om het dividend te verhogen. De beurswaarden nam met 4,0 procent toe.  

Bed Bath & Beyond zag de beurswaarde donderdag al met 21 procent toenemen door de aankondiging van een nieuwe CEO. Vrijdag kwam daar nog eens 7,4 procent aan waarde bij.

Walmart maakte donderdag nabeurs bekend dat de manager van zijn Amerikaanse winkels, Greg Foran, vertrekt. Hij wordt opgevolgd door John Furner. Het aandeel Walmart koerste 0,5 procent hoger

Apple scherpte zijn all-time high aan met een stijging van 2,7 procent naar 236,21. Analisten van Wedbush verhoogden vrijdag het koersdoel voor Apple van 245 dollar naar 265 dollar.

Gilead Sciences en zijn Belgisch-Nederlandse samenwerkingspartner Galapagos presenteerden veelbelovende onderzoeksdata met betrekking tot ontstekingsremmer filgotinib. Gilead noteerde voorbeurs 1,2 procent hoger, het aandeel Galapagos daalde 1,3 procent in New York.

Aandelen van cannabisproducenten gingen donderdag al onderuit na een slechte kwartaalupdate van Hexo. Vrijdag volgden voor de sector een reeks aan koersdoelverlagingen. Hexo daalde 10,8 procent en Canopy Growth als marktleider verloor 5,0 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium