beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update2: Beter Bed bereikt akkoord over verkoop Matratzen Concord

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed heeft een akkoord bereikt over de verkoop van Matratzen Concord aan Magic Honour. Dit maakte het beddenbedrijf maandag voorbeurs bekend.

Beter Bed ontvangt voor Matratzen Concord 5 miljoen euro in contanten en afhankelijk van de toekomstige prestaties van het verkochte onderdeel in het eerste jaar na afronding van de transactie een extra bedrag. Ook heeft Magic Honour belooft 15 miljoen euro in Matratzen Concord te investeren.

In gesprek met ABM Financial News zei CEO John Kruijssen dat Magic Honour een businessplan heeft geschreven voor Matratzen Concord dat de komende weken gezamenlijk wordt aangescherpt. Vervolgens kan er een 'earn out' tegemoet worden gezien van 0 tot 7,5 miljoen euro. "Maar die kan nooit negatief worden", benadrukte de topman.

Wel zal er nog een afboeking volgen op Matratzen Concord, vermoedelijk tussen de 9 miljoen en 10 miljoen euro, schat Kruijssen.

Ook koopt Magic Honour 2,15 miljoen aandelen Beter Bed voor 2,32 euro per aandeel. Daarmee verkrijgt het een belang van ongeveer 8,9 procent.

De desinvestering en de instap van Magic Honour moeten volgens CEO Kruijssen de transformatie naar "een weer financiële robuuste onderneming" mogelijk maken. Ook kan Beter Bed zich zo focussen op de Benelux, de groothandel en digitale kanalen en de operaties in Zweden.

De opbrengsten van de aandelenverkoop en de desinvestering van Matratzen Concord zal Beter Bed investeren in het bedrijf en vermoedelijk ook deels aanwenden voor het aflossen van de schulden.

De deal wordt vermoedelijk voor het einde van 2019 afgerond. Wel moet daarvoor nog toestemming komen van de Duitse toezichthouder. Ook wil de koper nog een een beperkt boekenonderzoek doen en moeten ook de aandeelhouders van Beter Bed nog instemmen met de verkoop. Hiervoor organiseert Beter Bed op 26 november een vergadering. Ook kunnen de aandeelhouders dan hun goedkeuring verlenen aan de uitgifte van 2,15 miljoen nieuwe aandelen.

Magic Honour is eigendom van een Aziatische investeerder, die "sterke banden" heeft met enkele belangrijke spelers in de beddenindustrie, meldde Beter Bed. Kruijssen voegde toe dat de nieuwe aandeelhouder kan helpen in het productieproces en met innovaties.

De komende 18 maanden mag Magic Honour geen aandelen Beter Bed verkopen. Over een eventuele vergroting van het belang is volgens Kruijssen niets afgesproken. 

Het aandeel Beter Bed steeg maandag 25,3 procent naar 2,14 euro.

Update: om meer informatie toe te voegen, reactie CEO en koers.