beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street futures wijzen naar lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,5 procent in het rood.

Het optimisme van vrijdag over een handelsdeal en de Brexit is weer weg. 

China wil de deal van vrijdag nog niet tekenen. "China wil opnieuw om de tafel voor het de fase 1-deal met de VS tekent",  zei sales trader Gert Berendse van ING tegen ABM Financial News. "En dat betekent dat we terug bij af zijn."

Het is volgens Berendse nu wachten op een reactie van de Amerikaanse president Donald Trump. "Die wordt gek als hij wakker wordt", denkt Berendse.

Ook zijn er nieuwe zorgen of een Brexit-deal in Londen wordt goedgekeurd, nadat de hoofdonderhandelaar van de EU, Michel Barnier, de besprekingen dit weekend als "moeilijk" had omschreven. "De stemming is iets minder hoopvol dat er een regeling zal worden getroffen”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Deze week komen de eerste bedrijven met hun kwartaalcijfers. Een groot aantal zakenbanken is al snel aan de beurt, waaronder Goldman Sachs, Citigroup en JP Morgan op dinsdag, evenals vermogensbeheerder  BlackRock.

Olie noteerde maandag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 2,3 procent tot 53,45 dollar, terwijl een december-future Brent 2,3 procent goedkoper werd op 59,17 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1040.

Bedrijfsnieuws

SoftBank werkt aan een financieel pakket dat de techinvesteerder de controle zou moeten geven over WeWork en oprichter Adam Neumann nog verder aan de zijlijn zou moeten zetten. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van bronnen. Na het afketsen van een beursgang is WeWork op zoek naar een mogelijkheid om zijn financiële huishouding op orde te krijgen. Bronnen stelden tegen de zakenkrant dat het bedrijf minstens 3 miljard dollar nodig heeft om volgend jaar door te kunnen komen.

Boeing gaat de functies van CEO en bestuursvoorzitter splitsen. Dit meldde de Amerikaanse vliegtuigbouwer vrijdagavond laat. Dennis Muilenburg is daarmee bestuursvoorzitter af maar blijft wel CEO. Volgens Boeing geeft dit Muilenburg de ruimte om zich volledig te richten op het runnen van het bedrijf. De nieuwe bestuursvoorzitter is David Calhoun.

Mastercard en eBay trekken zich terug uit een groep van bedrijven die Facebook om zich heen heeft verzameld voor de lancering van zijn virtuele betalingsnetwerk Libra. Dit werd vrijdagavond bekend gemaakt. Mastercard gaf aan de voortgang van het Libra project wel te zullen blijven volgen, maar heeft voor nu besloten zich te focussen op hun eigen strategie. eBay liet weten zich te richten op de betaalervaringen van hun eigen klanten.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 1,1 procent tot 2.970,27 punten, de Dow Jones index won 1,2 procent op 26.816,59 punten en de Nasdaq sloot 1,3 procent hoger op 8.057,04 punten. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  5. Premium