beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Licht lagere opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht lagere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het rood. Op dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,8 procent in het groen op 579,87 punten.

"Het mondiale marktsentiment is over het algemeen weer wat positiever, na winsten op Wall Street dinsdag, ondanks dat de onzekerheid gerelateerd aan het handelsconflict tussen China en de VS blijft voortduren", aldus marktanalist Jingyi Pan van IG in Singapore. 

"Brekend nieuws dat China met vergeldingsacties wil komen als een Amerikaans wetsvoorstel gericht op Hong Kong goedkeuring krijgt en neerwaarts bijgestelde ramingen van het IMF over de mondiale groei, lijken niet veel invloed te hebben op de handel vanochtend, maar deze factoren laten desondanks zien dat de outlook onzeker blijft", aldus Jingyi Pan. 

In de Verenigde Staten is dinsdag het cijferseizoen begonnen met kwartaalcijfers van grote banken als JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. De resultaten wezen op een relatief gezonde Amerikaanse consument, terwijl het bedrijfsleven voorzichtiger is. Vooral cijfers van UnitedHealth Group vielen in de smaak en werden beloond met een koerswinst van 8,2 procent. De sterke bedrijfscijfers hielpen Wall Street aan breedgedragen winsten, waarbij de bescheiden verliezen van eerder op de dag snel verdwenen.

Het enthousiasme over de voorlopige deal tussen China en de VS hield aan, ondanks twijfels onder enkele analisten. Toch kunnen de spanningen weer oplopen, nadat het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden met een wetsvoorstel kwam waarmee de demonstranten in Hongkong gesteund worden. China waarschuwde dat het met vergeldingsacties zal komen als het voorstel wordt aangenomen en dat de VS zich niet moeten bemoeien met nationale aangelegenheden.
 
Ondertussen zijn er ook ontwikkelingen geweest op Brexit-vlak. Topbestuurders van de Europese Unie lieten doorschemeren dat er nog tegen het einde van de week een akkoord kan zijn, als de Britse overheid concessies wil doen. De twee partijen zetten hun onderhandelingen voort tijdens een EU-top, die twee weken voor het geplande vertrek van het VK uit de EU plaatsvindt. Mogelijk komt er al vanochtend witte rook, nadat er dinsdagavond geluiden waren dat een deal binnen handbereik is.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag verdeeld, met een plus van een procent voor de Japanse Nikkei en een klein verlies van 0,3 procent voor de Chinese Shanghai Composite. Onder de individuele aandelen won Fast Retailing in Tokio 4,1 procent en Yamaha Motor 2,6 procent. In Hong Kong steeg Geely Automobile 2,1 procent, terwijl PetroChina juist 2,0 procent inleverde. Samsung steeg met 1,0 procent in Zuid-Korea.  

De november-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 1,5 procent lager op 52,81 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange, nadat het IMF aankondigde dat 2019 het zwakste jaar voor de groei van de wereldeconomie wordt sinds de financiële crisis. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen fractioneel lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1029. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1031 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1034 op de borden.

Bedrijfsnieuws

ASML heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, zoals analisten ook hadden voorzien, en voorziet voor de laatste maanden van 2019 een stevige omzetgroei. Voor de laatst drie maanden van 2019 mikt ASML op een omzet van ongeveer 3,9 miljard euro met een brutomarge van 48 tot 49 procent. De R&D uitgaven liggen vermoedelijk rond de 500 miljoen euro. De orderinstroom steeg van 2,8 miljard euro in het tweede kwartaal naar 5,1 miljard euro afgelopen kwartaal.

RBC is gestart met het volgen van Unibail Rodamco Westfield met een Sector Perform advies en koersdoel van 140,00 euro. De huidige waardering van het vastgoedfonds is volgens de analisten van RBC correct.

TomTom ligt op koers om zijn jaardoelen te halen, maar werd in zijn bewoording wel licht negatiever over de omzetontwikkeling dit jaar. De navigatiespecialist verwacht dit jaar een omzet te realiseren van "rond" de 700 miljoen euro. Eerder was dit nog "tenminste" 700 miljoen euro. In het afgelopen kwartaal werd een 7 procent lagere omzet geboekt van 164 miljoen euro. Netto leed TomTom in het derde kwartaal een verlies van 43,4 miljoen euro. Dat was beter dan het verlies van 57 miljoen euro waarvan analisten uitgingen.

Signify neemt de Amerikaanse aanbieder van professionele verlichting Cooper Light Solutions over voor 1,4 miljard dollar in contanten. De overname versterkt de marktposities van Signify in Noord-Amerika en laat het aandeel van de omzet van professionele klanten stijgen van 42 tot 53 procent van de totale omzet. Cooper Light Solutions, gevestigd in Peachtree City in Georgia, zou al in het eerste jaar zo'n 15 procent bijdragen aan de winst per aandeel.

Berenberg heeft woensdag het koersdoel voor OCI verlaagd van 28,00 naar 26,00 bij een onveranderd koopadvies. 

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 2.996,50 punten. De Dow Jones index won 0,8 procent tot 27.024,80 en doorbrak zo de grens van 27.000 punten. De Nasdaq Composite steeg 1,2 procent tot 8.148 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen