beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: cijfers TomTom en ASML overtuigen niet op vlak Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs bleef woensdag dicht bij huis. Rond de klok van elf uur koerste de AEX 0,1 procent lager op 579,39 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij sprak van een matige reactie op de bedrijfscijfers die vanochtend verschenen, onder meer van ASML en TomTom. "Na de cijfers van ASML had ik wat meer beweging verwacht", aldus Schutte. 
Het aandeel koerste vanochtend nipt lager. "De cijfers waren dan ook in de prik", zo stelde de beleggingsadviseur. "Het aandeel TomTom heeft het recent al sterk gedaan, dus het bedrijf moest wel erg sterk presteren om verder boven de tien euro te stijgen."

In de Verenigde Staten is dinsdag al het cijferseizoen begonnen met kwartaalcijfers van grote banken als JPMorgan Chase, Citigroup en Wells Fargo. De resultaten wezen op een relatief gezonde Amerikaanse consument, terwijl het bedrijfsleven voorzichtiger is.

Schutte kijkt voor morgen vooral uit naar cijfers van Flow Traders, Sligro Food Group en Unilever. 

"De beurzen lijken nog steeds gevoelig voor omslagen in het sentiment", aldus Schutte. "Het zal moeilijk worden om de huidige niveaus aan de bovenkant te doorbreken."

Op macro-economisch vlak bleek vanochtend dat de Britse inflatie stabiel was in september, terwijl de producentenprijzen licht daalden. In de gehele eurozone stond de inflatie in september licht onder druk. Later vandaag volgen nog cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen en de bedrijfsvoorraden. Bovendien staat het Beige Book van de Federal Reserve geagendeerd.  

De euro/dollar noteerde op 1,1034. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1031 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1034 op de borden.

De olieprijzen koersten 0,3 procent lager. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg RELX met 2,1 procent, terwijl Unilever 1,1 procent won. De indexzwaargewicht opent donderdag voorbeurs de boeken. 

ArcelorMittal verloor 2,5 procent. 

ASML wist gedurende de ochtend de verliezen te beperken na publicatie van de cijfers met een min van 0,6 procent. De Veldhovense toeleverancier van de halfgeleidersector heeft in het derde kwartaal aan de eigen verwachtingen voldaan, zoals analisten ook hadden voorzien, en voorziet voor de laatste maanden van 2019 een stevige omzetgroei. NIBC sprak van een "enorme sterke orderinstroom" voor EUV. Er werden opdrachten voor 23 EUV-systemen binnengehaald. "Erg, erg sterk", aldus NIBC. Volgens KBC Securities ligt ASML daarmee ook op koers voor een sterk 2020. 

In de AMX won Signify 1,3 procent. Signify neemt de Amerikaanse aanbieder van professionele verlichting Cooper Light Solutions over voor 1,4 miljard dollar in contanten. Daarmee verstevigt het bedrijf zijn positie in Noord-Amerika, zo concludeerden analisten van Morgan Stanley. NIBC sprak van een welkome overname. 

AMG won 0,7 procent. TomTom daalde met 6,0 procent. TomTom ligt op koers om zijn jaardoelen te halen, maar werd in zijn bewoording wel licht negatiever over de omzetontwikkeling dit jaar. De navigatiespecialist verwacht dit jaar een omzet te realiseren van "rond" de 700 miljoen euro. Eerder was dit nog "tenminste" 700 miljoen euro. ING bestempelde de cijfers als "redelijk". 

Onder de kleinere aandelen won ICT Group 2,7 procent, maar maakte Pharming een koersval van 14,6 procent. Pharming Group heeft tegenover ABM Financial News bevestigd dat er een onderzoek loopt naar bedrijfsspionage in Australië, maar noemt de aantijgingen "bizar". Vanmorgen werd bekend dat het Australische CSL branchegenoot Pharming beschuldigt van bedrijfsspionage. Voormalig senior medical officer Joe Chiao van CSL zou tienduizenden documenten met gevoelige informatie hebben gestolen. Het betreft in totaal 25 gigabytes aan data.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen