beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX sluit vrijwel vlak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn donderdag voornamelijk lager  gesloten. De AEX daalde 0,1 procent tot 576,27 punten, terwijl de AMX een winst van 0,1 procent liet optekenen en voor de AScX een verlies resteerde van 0,1 procent.

De Amsterdamse beurs sprong donderdag tegen het einde van de ochtend in het groen, nadat een Brexit-deal werd aangekondigd.

“We hebben een geweldige nieuwe deal”, schreef de Britse premier Boris Johnson op Twitter.

De index noteerde vervolgens op een hoogste koers van 579,88 punten, maar moest daarna wel weer terrein prijsgeven.

Vermogensbeheerder Cees Smit van Today's Groep noemde de huidige beurs "niets zeggend". "Er is zo veel onzekerheid dat je het beste aan de zijlijn kan staan. Er is wel een Brexit-deal, maar het is de vraag of deze stand houdt, in Europa en in het VK moet er nog over gestemd worden. Rond de handelsdeal tussen China de VS is nog veel onduidelijk en daarnaast speelt ook nog de impeachmentprocedure", vervolgde Smit.

Technisch heeft de markt ook nog een hobbel te nemen. "We staan weer rond 580 punten, en dat is toch een aardige weerstand gebleken", voegde Smit nog toe.

Beleggers kregen de nodige macro-economische data vanuit de VS te verwerken.

De bedrijvigheid in de regio rond Philadelphia is in oktober minder hard gegroeid. De zogenoemde Philly Fed index daalde van 12,0 in september tot 5,6 in oktober. De daling was iets sterker dan verwacht. Economen rekenden vooraf gemiddeld op een daling tot 6,4.

De industriële productie in de Verenigde Staten is in september harder dan verwacht gekrompen. De index voor productie van de maakindustrie, mijnbouw en nutsbedrijven daalde vorige maand met 0,4 procent, na een groei van 0,8 procent in augustus. Voor september hadden economen gerekend op een krimp van 0,2 procent.

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. In de week eindigend op 11 oktober stegen de voorraden ruwe olie met 9,3 miljoen vaten tot 434,9 miljoen.

Olie noteerde in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 53,20 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1119. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1067 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1075 op de borden.

Stijgers en dalers

In de AEX was het IMCD dat aan kop ging met een winst van 3,1 procent. DSM pakte 1,6 procent.

Indexzwaargewicht Unilever won 0,8 procent na een update over het derde kwartaal. Bernstein wees erop dat de onderliggende groei van Unilever iets lager dan verwacht was, maar dat de outlook voor 2019 herhaald werd. ING meent dan ook dat er geen reden tot zorgen is. Handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO voegde nog toe dat de analistenontmoeting van Unilever later op de dag “een positieve toon” kende.

ASML zette de daling van woensdag voort met een verlies van 1,4 procent. Menig analist verhoogde vanochtend het koersdoel voor ASML, zoals Berenberg dat van 240,00 naar 280,00 euro ging en InsingerGilissen van 220,00 naar 275,00 euro, maar Kepler Cheuvreux verlaagde het advies naar Houden omdat het koersdoel van 250,00 euro niet zo veel opwaarts potentieel meer geeft.

In de AMX ging Fugro 4,7 procent hoger. Sectorgenoot PGS meldde resultaten die in de lift zitten. Volgens PGS is er voldoende geld bij klanten om nieuwe investeringen te doen.

Altice steeg 3,4 procent. Credit Suisse verhoogde het koersdoel voor de kabelaar van 3,30 naar 3,90 euro met een onveranderd neutraal advies.

De grootste daler was Flow Traders met een daling van 9,2 procent. Flow deed het minder dan verwacht, en daar waren de VS schuldig aan. Volgens ING weet Flow waar het probleem zit en wordt er al gewerkt aan een oplossing. ING denkt daarom dat de tegenwind maar tijdelijk is.

ASMI verloor 2,6 procent. In heel Europa lagen de semi’s er lastig bij, ondanks goede resultaten bij TSMC.

Onder de smallcaps speelde Sligro een negatieve hoofdrol, met een koersverlies van 9,2 procent. De cijfers van Sligro waren volgens ING ruimschoots onder de verwachtingen. Dit was omdat de omzet van klanten uit de samenwerking met Heineken tekort schiet. De voor 2019 afgegeven EBIT-outlook was dan ook flink lager dan waarop analisten rekenden. Degroof Petercam verlaagde het advies weer terug naar Reduceren. "De update van vandaag laat zien dat we duidelijk te vroeg waren", zei analist Fernard de Boer over zijn adviesverlaging.

Pharming, woensdag beschuldigd van bedrijfsspionage, steeg 3,5 procent.

VolkerWessels steeg 1,0 procent. Bonsee merkte op dat een plenaire debat vandaag over het stikstofdossier misschien voor wat verlichting zorgt.

Het lokaal genoteerde Esperite won 25,4 procent, bij bovengemiddelde volumes in het failliete centenfonds.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Amsterdamse beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,3 procent hoger op 2.999,52 punten. De Dow Jones index steeg 0,2 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,3 procent in het rood.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium