Nieuws Binnenland

Beter Bed verkoopt en leaset pand in Uden

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed is een sale-and-leaseback aangegaan met een investeringsvehikel dat wordt geadviseerd door Tristan Capital Partners voor een pand in Uden. Met de transactie is 14 miljoen euro gemoeid, zo meldde het beddenbedrijf vrijdag voorbeurs.

Volgens Beter Bed verbetert de transactie zowel de liquiditeit als de nettoschuldpositie van het bedrijf "substantieel". De opbrengsten worden aangewend om de schulden terug te brengen en om te investeren in groei van de activiteiten in de Benelux.

Van het transactiebedrag zal 12,6 miljoen euro in contanten worden betaald, terwijl de overige 10 procent, goed voor 1,4 miljoen euro, wordt betaald na afronding van de desinvestering van Matratzen Concord. De afronding daarvan wordt eind 2019 verwacht. De boekwinst op deze transactie bedraagt circa 5,1 miljoen euro na belastingen.  

“Samen met de desinvestering van Matratzen Concord positioneert deze transactie Beter Bed zo dat het kan terugkeren als een financieel robuuste, en snel groeiende retailer”, zei CEO John Kruijssen in een toelichting.