beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX start vermoedelijk nipt lager

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag naar verwachting een vrij vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een verlies van 0,2 procent.

Donderdag sloot de AEX index nog met 0,1 procent nipt lager op 576,27 punten.

De Amsterdamse beurs sprong donderdag tegen het einde van de ochtend in het groen, nadat een Brexit-deal werd aangekondigd. De index noteerde vervolgens op een hoogste stand van 579,88 punten, maar moest daarna wel weer terrein prijsgeven, doordat scepsis onder beleggers de overhand kreeg.

“We hebben een geweldige nieuwe deal”, schreef de Britse premier Boris Johnson donderdag op Twitter. De voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker voegde daar aan toe "waar een wil is, is een deal - wij hebben er een!"

Van cruciaal belang is nu of het Britse Lagerhuis zaterdag instemt met de overeenkomst. Critici wijzen er in ieder geval op dat de 'nieuwe deal' erg veel lijkt op de 'oude deal' van de voormalige premier Theresa May, die drie keer door het Lagerhuis werd afgeschoten.

Vanochtend werd in Azië bekend dat volgens cijfers van de Chinese overheid de economie in het afgelopen kwartaal met 6,0 procent is gegroeid, waar vooraf gerekend werd op een groei van 6,1 procent. Er was sprake van de laagste economische groei sinds de start van de berekeningen begin 1992.

Econoom Vishnu Varathan van Mizuho Bank voorziet nu dat de impact van de handelsoorlog met Amerika zal leiden tot een verdere groeivertraging, tot ver onder de zes procent.

De Chinese beurzen noteerden vanochtend in het rood, maar hielden de verliezen wel beperkt. De beurs in Tokio won enkele tienden van een procent.

Op Wall Street waren donderdagavond alle ogen gericht op de bedrijfscijferstroom, die goed op gang is gekomen en beleggers kan bekoren. Netflix maakte een spectaculaire groei van het aantal abonnees bekend en het aandeel won 2,5 procent. Zakenbank Morgan Stanley klom anderhalf procent na een onverwachte winststijging.

De duimen gingen dan weer omlaag voor IBM, dat qua omzet het afgelopen kwartaal duidelijk onder de verwachting presteerde. Het aandeel gaf ruim vijf procent prijs.

Volgens cijfers van Factset heeft 78 procent van de S&P 500 ondernemingen die tot nu toe kwartaalcijfers heeft vrijgegeven, de verwachtingen overtroffen. Vanmiddag rapporteren onder meer Coca-Cola, Schlumberger en ManpowerGroup.

Ondanks de overwegend positief ontvangen bedrijfscijfers bleef de stijging voor de S&P 500 index donderdagavond beperkt tot 0,3 procent. 

Olie won donderdagavond in New York 1,1 procent, terwijl het muntpaar euro/dollar vanochtend op 1,1123 noteerde. 

Naast de bedrijfscijfers en de Brexit-ontwikkelingen hebben beleggers vandaag ook oog voor de vrijgave van de index van leidende indicatoren in Amerika. 

Bedrijfsnieuws

KPN dwarsboomt de glasvezelsector in Nederland, waardoor de snelle aanleg van glasvezel zich niet kan voltrekken. Dit stelt de Autoriteit Consument en Markt volgens Het Financieele Dagblad vrijdag, dat daarbij verwijst naar een marktstudie die vrijdag moet verschijnen.

Kiadis Pharma verwacht in 2020 geen voorlopige marktgoedkeuring van de Europese toezichthouder te krijgen voor ATIR101. Jefferies sprak van een teleurstellend bericht. Het besluit betekent volgens Jefferies ook dat er tot 2021 geen aanjagers overblijven.

Beter Bed is een sale-and-leaseback aangegaan met een investeringsvehikel dat wordt geadviseerd door Tristan Capital Partners voor een pand in Uden. Met de transactie is 14 miljoen euro gemoeid.

SBM Offshore nam met succes deel aan een openbare veiling om minderheidsbelangen in vijf Braziliaanse FPSO's te bemachtigen.

Shurgard ontving een bouwvergunning voor een nieuwe opslagfaciliteit in Berlijn en verwacht eind 2019 met de bouw te beginnen. Het gebouw zal ruimte bieden aan 1.000 opslagruimtes en zal 5.000 vierkante meter beslaan.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 won donderdag 0,3 procent op 2.997,95 punten, terwijl de Dow Jones-index 0,1 procent steeg tot 27.025,88 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,2 procent bij op 7.182,32 punten. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium