beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX sluit de week in het rood af

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten. De AEX index daalde 0,6 procent tot 572,7 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,8 procent.

Beleggingsstrateeg Wim Zwanenbrug van Stroeve & Lemberger ziet dat de beurs een afwachtende houding aanneemt. "De markt wacht af wat er morgen besloten wordt in het VK ten aanzien van de Brexit-deal".

Vandaag begon de beurs zwak op macro-nieuws uit China. Volgens cijfers van de Chinese overheid de economie in het afgelopen kwartaal met 6,0 procent is gegroeid, waar vooraf door economen gerekend werd op een groei van 6,1 procent. Er was sprake van de laagste economische groei sinds de start van de berekeningen begin 1992.

China heeft duidelijk last van het handelsconflict stelt Zwanenbrug. "De Chinese economie is voor zo'n 28 procent afhankelijk van de maakindustrie dit percentage ligt voor de VS een stuk lager. Het is dan ook logisch dat China dan ook wat harder getroffen wordt."

Voor de komende periode is de beleggingsstrateeg gematigd positief. "De werkgelegenheidscijfers zijn in Europa en in de VS goed, een recessie is in onze ogen dan ook niet aanstaande."

"We zien hier en daar wel wat bedrijven die met tegenvallende cijfers of outlook komen zoals vandaag met Danone maar over het algemeen zijn de kwartaalrapportages goed te noemen", voegde Zwanenbrug toe.

De Leading Economic Indicators (LEI) voor de Amerikaanse economie zijn in september gedaald. De index daalde 0,1 procent in september tot 111,9, na een daling van 0,2 procentpunt in augustus.

De euro/dollar handelde op 1,1156. Olie werd 0,2 procent duurder.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdaandelen noteerden RELX en Galapagos onderaan met verliezen van 3,0 tot 4,1 procent. Het verlies van Galapagos kon volgens beurskenner Tom Simonts van KBC worden toegeschreven aan een adviesverlaging door Bernstein.

ArcelorMittal was koploper met een stijging van 1,06 procent. 

In de AMX koerste Flow Traders 2,9 procent hoger, nadat het aandeel op donderdag nog werd afgestraft na tegenvallende resultaten. Arcadis en TomTom noteerden onderaan met verliezen van 2,5 tot 3,0 procent.

Onder de kleinere aandelen won Pharming 2,7 procent. Joe Chiao, de medewerker die tijdelijk op non-actief staat bij Pharming, heeft volgens zijn vorige werkgever CSL geen herleidbare patiëntendata gestolen. Wel zei CSL dat hun voormalige werknemer data in handen heeft gekregen die niet terug te leiden zijn naar een patiënt.

Sligro herstelde na de koersval van gisteren. Het aandeel sloot 4,9 procent hoger.

ForFarmers verloor 5,1 procent op 5,45 euro. ABN AMRO zette een verkoopadvies op ForFarmers met een koersdoel van 5,00 euro.

Het aandeel Kiadis Pharma maakte een koersval van maar liefst 50,8 procent tot 2,50 euro. Kiadis verwacht in 2020 geen voorlopige marktgoedkeuring van de Europese toezichthouder te krijgen voor ATIR101. Jefferies sprak van een teleurstellend bericht. Het besluit betekent volgens Jefferies ook dat er tot 2021 geen aanjagers overblijven. KBC Securities zette het aandeel op de verkooplijst. Analisten van NIBC wezen erop dat Kiadis nodig geld moet ophalen.

Onder de lokaal genoteerde aandelen won Beter Bed 4,7 procent. Het beddenbedrijf is een sale-and-leaseback aangegaan met een investeringsvehikel dat wordt geadviseerd door Tristan Capital Partners voor een pand in Uden. Met de transactie is 14 miljoen euro gemoeid. 

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag rond het slot in Amsterdam lager, met verliezen voor de Dow Jones index, S&P 500 en Nasdaq van gemiddeld 0,3 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium