Nieuws Binnenland

Ondernemingsraad XS4ALL stapt naar de rechter

(ABM FN-Dow Jones) De Ondernemingsraad van XS4ALL stapt naar de rechter vanwege het besluit van eigenaar KPN om het zelfstandige bedrijfsonderdeel XS4ALL op te heffen, omdat dit negatief uitpakt “voor zowel KPN als voor de klanten en medewerkers van XS4ALL”. Dat maakte het vertegenwoordigingsorgaan maandag bekend, nadat de gesprekken tussen de OR en KPN op niets zijn uitgelopen.

Daarnaast overweegt de OR te vragen naar een onderzoek naar wanbeleid door KPN.

Het plan om XS4ALL te integreren in KPN is volgens de OR slecht onderbouwd, op basis van te oude onderzoeken en in strijd met afspraken die in het verleden zijn gemaakt over de onafhankelijkheid van XS4ALL na de overname door KPN.

Volgens onafhankelijke financiële experts zou de integratie van de bedrijven negatief kunnen uitvallen, terwijl klanten en medewerkers niet weten waar ze aan toe zijn. Van een advies van de OR werd niets overgenomen in het plan van KPN. 

Het dossier is nu ter toetsing aan de rechtbank overgedragen. Voorzitter Daan Willems zegt de starre opstelling van KPN te betreuren en wijst erop dat KPN ook de mogelijkheid had om XS4ALL te verkopen, waar de OR niet van op de hoogte is gesteld. “Dat maakt niet dat ons vertrouwen gegroeid op."