beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street richting hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures voorspellen maandag richting de openingsbel een hogere opening voor Wall Street. De openingsindicatie voor de S&P 500 ligt op een plus van 0,3 procent, terwijl de Nasdaq en Dow Jones index vooralsnog rond de 0,4 en 0,2 procent in het groen lijken te openen.

Maandag belooft een relatief rustige dag te worden in de VS met een nauwelijks gevulde macro-economische agenda en een bedrijfsagenda die ook niet heel uitgebreid is.

De inmiddels bekende ingrediënten voor de beurs spelen nog steeds een rol, namelijk het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, maar momenteel vooral ook de Brexit-perikelen in het Verenigd Koninkrijk.

Premier Boris Johnson hoopt maandag alsnog een meaningful vote te houden over de deal die hij vorige week sloot met de Europese Unie. De stemming ging zaterdag niet door nadat het zogeheten Letwin amendement in meerderheid werd aangenomen dat eist dat alle Brexit-wetgeving eerst wordt goedgekeurd voor de deal ook groen licht krijgt.

Het Britse pond verhandelt maandag ten opzichte van de Amerikaanse dollar licht lager, in afwachting van de bekendmaking of de stemming maandag wel doorgaat. Dat bepaalt de voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow. "Velen geloven dat Bercow de meaningful vote zal blokkeren omdat over de motie dit weekend al is gedebatteerd", aldus marktanalist Ranko Berich van Monex Europe. Vooralsnog maakt Bercow zijn besluit rond 16:30 uur Nederlandse tijd bekend.

De euro/dollar noteert richting de openingsbel op 1,1170. Een vat West Texas Intermediate olie daalt 0,3 procent in waarde tot 53,70 dollar.

Bedrijfsnieuws

Voorbeurs verschenen reeds de kwartaalcijfers van oliedienstverlener Halliburton. De omzet bleek onder verwachting terwijl de winst redelijk in lijn was. In het derde kwartaal had het bedrijf het vooral moeilijk in thuismarkt Noord-Amerika. Internationaal ging het beter en voorspelt Halliburton ook in de rest van het jaar omzetgroei. In de handel voorbeurs schommelt het aandeel tussen winst en verlies.

Later deze week is het de beurt aan grote namen als Procter & Gamble, Caterpillar, Ford, Tesla, Intel, Amazon en Visa.

Aandelen Boeing stonden vrijdag behoorlijk onder druk vanwege de berichten dat de vliegtuigbouwer luchtvaartautoriteit FAA mogelijk heeft misleid met betrekking tot de veiligheid van het 737 MAX toestel. Na een min van bijna 7 procent op vrijdag, noteert Boeing maandag in de voorbeurshandel ruim twee procent lager.

Farmabedrijven als McKesson en Teva Pharmaceutical staan maandag onder druk nadat ze volgens The Wall Street Journal een schikking hebben getroffen met twee counties in de Amerikaanse staat Ohio gerelateerd aan de opioïdencrisis in de VS. Aandelen McKesson dalen 2,5 procent in de voorbeurshandel, die van Teva 2,7 procent.

Pfizer en Opko Health kondigden vanmiddag positieve resultaten aan van een onderzoeksstudie waarin een behandeling met groeihormonen is getest. Opko stijgt 11 procent en Pfizer wint 0,6 procent.

Coty ziet de beurswaarde voorbeurs bijna 6 procent toenemen na de bekendmaking dat de fabrikant van schoonheidsproducten overweegt om bepaalde activiteiten af te stoten, waaronder de merken Wella en Clairol.

Slotstanden

Wall Street is vrijdag in het rood geëindigd. De Dow Jones index verloor 1,0 procent op een slot van 26.770,20 punten, de S&P 500 daalde 0,4 procent tot 2.986,20 punten en de Nasdaq sloot 0,8 procent lager op 8.089,54 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium