beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Futures AEX wijzen op licht hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag vermoedelijk licht hoger van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,2 procent.

Maandag koerste de hoofdgraadmeter van Beursplein 5 al 0,6 procent hoger naar 575,92 punten.

Na een aarzelend begin vonden de Europese beurzen maandag de weg omhoog, nadat het vertrouwen in een mogelijke handelsdeal een duwtje in de rug kreeg.

Maandag zei de Amerikaanse president Donald Trump tijdens een kabinetsbijeenkomst in het Witte Huis dat "de deal met China heel goed verloopt. Ze moeten een deal sluiten omdat hun aanvoerketen opdroogt".

Dit weekend liet ook China zich al positief uit over de gesprekken met Washington. "China en de VS hebben substantiële vooruitgang geboekt op veel terreinen, en hebben een belangrijke basis gelegd voor een eerste-fase-overeenkomst", zei vicepremier Liu He volgens persbureau Bloomberg.

Verder was het een relatief rustige handelsdag, met weinig richtinggevend nieuws op de agenda. Later in de week belooft het drukker te worden, met veel bedrijfscijfers en het rentebesluit van de Europese Centrale Bank, donderdag.

Op het Brexit-vlak lijkt daarnaast de rust enigszins teruggekeerd, nu waarschijnlijk de deadline wordt uitgesteld naar 31 januari.

Johnson hoopte maandag alsnog een meaningful vote te houden over zijn deal, maar daar stak de voorzitter van het Lagerhuis, John Bercow een stokje voor. Omdat de omstandigheden rond Brexit sinds het debat van zaterdag niet wezenlijk zijn veranderd, zag Bercow geen reden om de stemming maandag wel te houden.

"Er is geen paniek in de markt omdat uitstel [van de Brexit] wordt verwacht", aldus marktanalist Naeem Aslam van Think Markets.

In New York won de S&P 500 maandagavond 0,7 procent. De stijging van de Dow Jones index bleef beperkt tot 0,2 procent, door de koersontwikkeling van Boeing.

Aandelen Boeing stonden maandag, net als vrijdag, fors onder druk door een bericht van persbureau Reuters dat de vliegtuigbouwer toezichthouder FAA heeft misleid wat betreft de veiligheid van de 737 MAX. Het aandeel verloor bijna vier procent, na een daling van bijna zeven procent vrijdag.

De Amerikaanse olieprijs sloot maandagavond in New York krap een procent lager op 53,31 dollar per vat. Het muntpaar euro/dollar noteerde daarnaast vanochtend vlak op 1,1155.

In Azië noteren de hoofdindices vanochtend eensgezind in het groen. De winsten blijven evenwel beperkt tot enkele tienden van een procent.

Naast een stroom aan bedrijfscijfers, onder meer van Lockheed Martin,  Procter & Gamble en United Technologies, hebben beleggers vandaag ook oog voor de bestaande huizenverkopen in Amerika.

Bedrijfsnieuws

De omzet van Randstad kwam in het derde kwartaal van 2019 uit op 6.006 miljoen euro, gelijk aan de herziene 6.006 miljoen euro over het derde kwartaal van 2018. Autonoom betekende dit een daling met 2,0 procent .Analisten rekenden op een stijging tot 6.024 miljoen euro. Het onderliggende resultaat voor eenmalige posten (EBITA) nam af van een herziene 305 miljoen naar 298 miljoen euro en de bijhorende marge bedroeg 5,0 procent tegen een herziene 5,1 procent een jaar eerder. Analisten mikten op respectievelijk 291 miljoen euro en 4,8 procent.

Arcadis sloot een overeenkomst op hoofdlijnen met EVOCRA voor een exclusieve onderhandelingsperiode, waarbinnen de partijen een licentieovereenkomst willen afsluiten voor de rechten op de EVOCRA-technologie voor PFAS-oplossingen.

Kiadis Pharma riep een wetenschappelijke adviesraad in het leven. "De kennis en ervaring van de raad op het gebied van oncologie zal van onschatbare waarde zijn", zei CEO Arthur Lahr in een toelichting.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones won maandag 0,2 procent op 26.827,47 punten, terwijl de breder samengestelde S&P 500 index 0,7 procent hoger sloot op 3.006,72 punten en de Nasdaq index zelfs 0,9 procent steeg naar 8.162,99 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen