Nieuws Binnenland

Omzetstijging voor Beter Bed

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed Holding heeft over derde kwartaal van 2019 uit de voort te zetten activiteiten meer omzet geboekt, ook op een vergelijkbare basis, en zag zowel de Benelux als nieuwe activiteiten daaraan bijdragen. Dit maakte de Udense matrassenverkoper vrijdag voorbeurs bekend.

Het bedrijf draaide over de verslagperiode een omzet van 43,9 miljoen, een stijging met 6,8 procent op jaarbasis en 5,6 procent op een vergelijkbare basis. Het bedrijf stelde de omzetcijfers samen op basis van nu in totaal 161 winkels.

De omzet uit de Benelux kwam uit op 38,6 miljoen euro, uit nieuwe activiteiten in Zweden op 5,3 miljoen euro, terwijl de omzet uit online met 9,7 procent steeg.

Een kleine twee weken geleden maakte beter Bed bekend dat het zijn Duitse keten Matratzen Concord heeft kunnen verkopen aan Magic Honour voor 5 miljoen euro in contanten en afhankelijk van de toekomstige prestaties van het verkochte onderdeel in het eerste jaar na afronding van de transactie een extra bedrag. Ook heeft Magic Honour belooft 15 miljoen euro in Matratzen Concord te investeren.

Wel zal er nog een afboeking volgen op Matratzen Concord, vermoedelijk tussen de 9 miljoen en 10 miljoen euro, schatte John Kruijssen in gesprek met ABM Financial News medio september.

Verder werd het distributiecentrum in Uden verkocht, waarna het bedrijf deze kan terughuren. Daar is in totaal 14 miljoen euro mee gemoeid.

Beter Bed gaf vrijdag aan dat met deze transacties de nettoschuldpositie en de liquiditeit van het bedrijf aanzienlijk zullen verbeteren.

Verder zei Beter Bed op schema te liggen in de omslag van de onderneming naar een stabiel bedrijf met groeiperspectief.

De koers van het aandeel Beter Bed sloot donderdag op een groen Damrak 6,6 procent hoger op 2,27 euro.