beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Ryanair presteert beter dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Budgetluchtvaartmaatschappij Ryanair heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, maar voorziet ontslagen, vanwege vertragingen bij leveringen van Boeing. Dit bleek maandag voorbeurs na publicatie van de resultaten over het fiscale tweede kwartaal van Ryanair.

Ryanair rapporteerde over het tweede kwartaal, inclusief het drukke zomerseizoen, een stijging van de nettowinst met 8,2 procent, wat beter was dan de consensusverwachting.

De Europese budgetluchtvaartmaatschappij boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 910,2 miljoen euro, in vergelijking met 841,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarnaast meldde het concern dat de brandstof- en oliekosten het afgelopen kwartaal met 20 procent zijn gestegen tot 802,9 miljoen euro.

De omzet steeg met 20 procent tot 3,1 miljard euro.

Ryanair zei als gevolg van vertragingen bij de aflevering van Boeing 737-MAX-200 vliegtuigen deze winter een aantal verliesgevende bases te sluiten of op te heffen, wat tot banenverlies onder piloten en cabinepersoneel zal leiden.

Het concern meldde nu te verwachten dat de eerste MAX-vliegtuigen op z'n vroegst in maar of april 2020 afgeleverd zullen worden, maar waarschuwde dat het risico op verdere vertragingen toeneemt. Ryanair voorziet bovendien dat de de beoogde kostenbesparingen voor het boekjaar 2021 door de vertragingen niet worden gerealiseerd.

Outlook

De luchtvaartmaatschappij blijft voorzichtig over de verwachtingen voor het hele boekjaar, maar verwacht dat het passagiersvervoer met 8 procent zal stijgen tot 153 miljoen passagiers. Na belastingen mikt Ryanair op een winst van 800 miljoen tot 900 miljoen euro. Eerder rekende Ryanair op 750 miljoen tot 950 miljoen euro.