beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX start vermoedelijk licht lager aan handelsweek

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat maandag naar verwachting een licht lagere opening tegemoet. Futures op de index wezen een uur voor de beursgong op een verlies van 0,3 procent.

De AEX index daalde vrijdag al nipt met 0,1 procent. Op weekbasis koerste de index evenwel met 2,7 procent overtuigend hoger naar 596,50 punten, een jaarrecord.

Er wordt goede vooruitgang geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump zaterdagavond.

Trump herhaalde zijn eerdere uitspraken, namelijk dat hij streeft naar een geweldige deal en als dat niet lukt, dat er dan geen handelsakkoord komt met China.

De gesprekken verlopen trager dan Trump zou willen en China zou een deal harder nodig hebben dan de VS, aldus de president. Trump wil graag een deal sluiten, benadrukte hij, maar dan wel de juiste deal.

Positieve geluiden rond de besprekingen gaven de mondiale beurzen vorige week een flinke impuls, met nieuwe records op Wall Street tot gevolg en een nieuwe jaartop voor de AEX.

Aanvankelijk werd eind vorige week gemeld dat Beijing en Washington overeenstemming hadden bereikt over het terugdraaien van bestaande importheffingen, maar dat werd later door eerste een adviseur van het Witte Huis en vervolgens door Trump zelf tegengesproken.

De opmerkingen zorgden voor wat druk op de aandelenkoersen, maar de indices wisten er richting het slot nog wel een plus uit te persen. De index van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen, de S&P 500, sloot de handelsweek daardoor in stijl af op de hoogste stand ooit.

"Er is veel ruis dat mensen kan afleiden, maar als het erop aankomt, als je politiek en maatschappelijke zorgen opzij zet, worden markten gedreven door fundamentele zaken", stelde directeur Kevin Philip van Bel Air Investment Advisors naar aanleiding van de recordregen op Wall Street afgelopen week.

Een recessie ligt volgens Philip dan ook niet op de loer. "Het is echt moeilijk om een recessie te hebben, of een soort van crisis, wanneer je volledige werkgelegenheid hebt, een 'vriendelijke' Fed en een regering hebt die belastingen en regeldruk verlaagt."

In Azië ging de beurs in Hong Kong vanochtend met 2,4 procent onderuit na oplaaiende onrust op het Chinese schiereiland.

Bij de protesten werd tijdens de ochtendspits een demonstrant neergeschoten door een politieagent, vanaf een afstand van een meter, zo blijkt uit beelden die op sociale media rond gaan. De 21 jarige betoger ligt momenteel in kritieke toestand in het ziekenhuis. De politie bevestigde dat de betoger is neergeschoten en wordt geopereerd.

De beurs in Shanghai koerst vanochtend 1,5 procent lager, terwijl Sydney in Azië de positieve uitschieter is met een winst van 0,7 procent.

China is vandaag in de ban van Singles Day, ofwel vrijgezellendag, een populaire feestdag bij Chinese jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn en dat willen vieren door zichzelf cadeautjes te geven.

Vorig jaar zette de online retailgigant Alibaba op Singles Day 30,8 miljard dollar om. In het eerste uur was de omzet vanochtend al opgelopen naar 84 miljard Chinese yuan, ofwel 12 miljard dollar. Volgens app-analyticsbedrijf App Annie kan de omzet voor Alibaba dit jaar oplopen naar 37 miljard dollar, dit zou een stijging van maar liefst 20 procent betekenen.

Het muntpaar euro/dollar noteerde afgelopen week stabiel. Vanochtend stond er een stand van 1,1024 op de borden.

Kwartaalcijfers

Komende week ligt het zwaartepunt qua kwartaalcijfers op donderdag, wanneer NN Group, SBM Offshore, VolkerWessels, Nedap, Stern en Curetis de boeken openen. Dinsdag is het de beurt aan IMCD en woensdag komen ABN AMRO, Altice Europe en Aedifica, dat sinds deze week een tweede notering heeft in Amsterdam, met derde kwartaalcijfers.

Vandaag blijft het wat cijfers betreft rustig op Beursplein 5. Ook de macro-economische agenda is vrijwel leeg.

Bedrijfsnieuws

Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond. Dit maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend.

Aegon rondde het aandeleninkoopprogramma, dat 18 september 2019 werd aangekondigd, af. Aegon heeft voor 168 miljoen euro aan eigen aandelen in gekocht. De reden voor de aandeleninkoop is het verwateringseffect van het interim-dividend 2019 in aandelen tegen te gaan.

Kempen & Co heeft Sif op de verkooplijst gezet met een koersdoel van 9,50 euro.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,3 procent tot 3.093,08 punten, de Dow Jones index sloot vlak op 27.681,24 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent hoger op 8.475,31 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium