beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street blijft dicht bij huis

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandagavond grofweg rond de slotstanden van vrijdag. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 0,2 procent in het rood, terwijl de Dow Jones-index fractioneel steeg, geholpen door een koerssprong van Boeing. Techbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in. 

"De Amerikaanse aandelenmarkten komen wat af van de recordstanden die vorige week nog op de borden stonden", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Amerikaanse president Donald Trump heeft de stieren wat wind uit de zeilen genomen door de verwachtingen te temperen dat er snel een deal met China komt."

Dit weekend herhaalde Trump dat hij enkel een overeenkomst wil sluiten als het de "juiste" deal is. "Dit is geen negatieve update, maar het is ook geen optimistische en daarom zien we dat beleggers wat winst van tafel halen", aldus Madden van CMC. De marktvorser merkte wel op dat de volumes wat laag zijn in verband met de viering van Veterans Day. 

Verder trekken de onlusten in Hong Kong ook een wissel. Bij de protesten werd vandaag een demonstrant neergeschoten door een politieagent. Ook zou er een iemand in brand zijn gestoken.

Op macro-economisch vlak is de agenda vandaag vrijwel leeg. Het cijferseizoen is inmiddels ook grotendeels voorbij. Later deze week komen supermarktketen Walmart, J.C. Penney en Campbell Soup nog met cijfers.

In China is het vandaag Single's Day, ofwel vrijgezellendag, een populaire feestdag bij Chinese jongeren die er trots op zijn dat ze vrijgezel zijn en dat vieren door zichzelf cadeautjes te geven.

Alibaba, dat de feestdag bedacht, overtrof al snel de omzet van 31 miljard dollar, die het vorig jaar tijdens Single's Day boekte. Dit jaar werd er voor ruim 38 miljard dollar aan producten verkocht. 

De euro/dollar noteerde op 1,1038. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1021 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1016 op de borden.

Olie werd maandag 0,6 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Gedetailleerde resultaten hebben een duurzame werkzaamheid en veiligheid met filgotinib bij reuma aangetoond, zo maakten partners Gilead Sciences en Galapagos zaterdagavond bekend. Galapagos won 0,3 procent in de Nasdaq-index. 

Boeing hoopt voor het jaareinde 737 MAX vliegtuigen aan diverse luchtvaartmaatschappijen te kunnen leveren, zelfs als de toezichthoudende instanties de aanvullende training voor piloten nog niet goedgekeurd hebben. Het aandeel steeg met 4,3 procent. 

Viacom en CBS passen het management van hun creatieve afdelingen opnieuw aan, in de aanloop naar de verwachte afronding van hun fusie in begin december. Het aandeel CBS steeg met 2,1 procent. 

Het aandeel Gap won 1,9 procent, nadat het aandeel vorige week nog fors daalde vanwege een teleurstellend kwartaalrapport en het plotselinge vertrek van de CEO.