beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: VolkerWessels in de schijnwerper op groen Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste dinsdag gedurende de ochtend hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,2 procent op 597,81 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij sprak van weinig spanning op de Europese beurzen. "De AEX lijkt weer de bovenkant op te zoeken richting de magische grens van 600 punten", aldus Schutte. "Maar er zijn te weinig aanjagers om dit niveau te doorbreken. Het is een uitermate rustige ochtend." 

Schutte merkte op dat er in de afgelopen dagen overwegend positief werd gereageerd op de laatste berichten omtrent de handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten. 

De Amerikaanse president Donald Trump zal vanmiddag het handelsbeleid bespreken bij de Economic Club of New York. Volgens Schutte gaat daar de aandacht van beleggers naartoe. "Hopelijk komt er meer duidelijkheid over het handelsconflict met China en worden importheffingen op de Europese autosector verder naar achter geschoven", aldus Schutte.

Volgens Politico zal dit inderdaad gebeurden. Trump zal de deadline voor een besluit over importheffingen op Europese auto’s vermoedelijk verlengen met 6 maanden. De huidige deadline loopt halverwege deze week af. 

Op macro-economisch vlak werd vanochtend onder meer bekend dat de Britse werkloosheid opnieuw is afgenomen in de drie maanden tot en met september ten opzichte van de driemaandsperiode tot en met augustus.    

Het muntpaar euro/dollar koerste licht lager op 1,1030. De olieprijzen leverden tot 1,0 procent in. 

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen steeg ABN AMRO 0,8 procent. De bank komt op woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal. ArcelorMittal steeg met 1,2 procent. UBS zette het aandeel op de kooplijst en verhoogde het koersdoel naar 18,00 euro. De analisten van UBS verwachten dat de staalprijzen in de EU in het eerste kwartaal van 2020 gaan stijgen. 

IMCD daalde in de AEX aanvankelijk flink, maar wist het verlies terug te brengen tot een min van 0,1  procent. De omzet van de distributeur van chemicaliën en voedingsingrediënten steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 17 procent op jaarbasis van 1,8 miljard naar 2,1 miljard euro. Dat is wel een tragere groei dan de 25 procent omzetstijging in heel 2018. De brutowinst verbeterde van 398,7 miljoen naar 457,3 miljoen euro, een stijging van 15 procent. ING sprak van tegenvallende resultaten. 

In de AMX bleven uitschieters achterwege. ASMI won 1,0 procent, terwijl Fugro 2,2 procent inleverde. 

In de AScX won bouwer VolkerWessels 5,5 procent tot 22,10 euro. Reggeborgh, dat eerder bereid was 21,75 euro per aandeel VolkerWessels in contanten te betalen, wil nu 22,20 euro per aandeel neertellen. Daarmee wist het de unanieme steun van bestuur en de raad van commissarissen te winnen.
Tegelijk met het bod meldde VolkerWessels vanochtend ook de cijfers over de eerste negen maanden. De omzet groeide met 14,3 procent op jaarbasis naar 4.760 miljoen euro. Het orderboek nam met 1,9 procent toe tot 9.043 miljoen euro en de EBITDA steeg van 130 miljoen naar 148 miljoen euro. VolkerWessels, de partner van BAM, gaf bovendien aan het verlies op het OpenIJ-project naar verwachting terug te kunnen brengen.

Op vragen van ABM Financial News zei een woordvoerder van BAM momenteel "geen aanleiding te zien om zich uit te laten over de uitkomst van nog lopende projecten". Volgens de zegsman maakt VolkerWessels "zijn eigen afwegingen". BAM maakte een pas op de plaats, hoewel een dergelijk kleiner verlies op OpenIJ volgens analist Nico Inberg van IEX tot wel 0,14 euro per aandeel BAM kan schelen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen