beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Europese beurzen lager rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden woensdag lager, nadat de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag in een speech in New York geen details prijsgaf over de voortgang van de onderhandelingen met China over het handelsconflict.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index noteerde dag rond het middaguur met een daling van 0,8 procent op 403,60 punten. De Duitse DAX liet een daling zien van 0,8 procent naar 13.179,60 punten. De Franse CAC 40 noteerde een min van 0,5 procent met een stand van 5.890,75 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,5 procent naar 7.321,61 punten.

Trump uitte zich dinsdag strijdvaardig als het ging om de handelsbetrekkingen met het buitenland en de houding van de Federal Reserve die hij verweet te lang te hebben gewacht met een verlaging van het belangrijkste rentetarief.

De inflatie van Duitsland over oktober kwam in een definitieve lezing uit op 0,1 procent op maandbasis en 1,1 procent op jaarbasis. Deze percentages kwamen overeen met de voorlopige lezing.

De stijging van de consumentenprijzen van het Verenigd Koninkrijk kwam in oktober op jaarbasis lager uit dan een maand eerder. Met 1,5 procent voldeed deze inflatie wel aan de verwachtingen. De producentenprijzen daalden op maandbasis met 0,1 procent, waarbij de prijzen voor voedsel en energie niet zijn meegerekend. In september was er ook sprake van een daling van deze kerninflatie met 0,1 procent op maandbasis.

Van de eurozone nam de industriële productie op maandbasis onverwacht met 0,1 procent toe. Er was vooraf rekening gehouden met een daling met 0,3 procent.

In de Verenigde Staten staat woensdag één cijfer op de rol en dat betreft de inflatie over oktober. De verwachtingen zijn als volgt: op maandbasis 0,3 procent tegen een onveranderd prijsniveau in september op maandbasis. Op jaarbasis 1,7 procent, gelijk aan een maand eerder. Voor de kerninflatie 0,2 procent op maandbasis tegen 0,1 procent in september, op jaarbasis 2,4 procent, eveneens gelijk aan een maand eerder.

Powell verschijnt tegen het einde van de Europese handelsdag voor het Congres.

De voorzitter van de Fed van Richmond Thomas Barkin houdt een speech in Greensboro. Zijn collega Neel Kashkari van de Fed van Minneapolis houdt een toespraak op de universiteit van Wisconsin.

Robert Kaplan, de voorzitter van de Federal Reserve van Dallas, gaat in discussie met Douglas Holtz-Eakin, de president van American Action Forum over diverse nationale en internationale onderwerpen van economische aard.

Trump ontvangt vandaag de Turkse president Recep Tayyip Erdogan op het Witte Huis.

Olie noteerde woensdag lager. Een december-future West Texas Intermediate noteerde 0,9 procent in het rood op 56,30 dollar, terwijl voor een januari-future Brent 61,33 dollar werd betaald, een daling van 1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1014. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1004 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1016 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

ABN AMRO heeft in het derde kwartaal, zoals voorzien, een lagere omzet en winst geboekt. Vooral over de overige inkomsten vielen tegen. Analisten rekenden op een daling van ruim 160 miljoen euro naar 115 miljoen euro. ABN AMRO rapporteerde woensdag 63 miljoen euro. De koers van het aandeel zakte woensdag 6,2 procent.

Unilever ziet zijn voorzitter opstappen. Marijn Dekkers vertrekt per direct en wordt vervangen door Nils Andersen, aldus Unilever woensdag. De koers van het aandeel steeg 0,5 procent.

Op de belangrijkste Europese beursvloeren domineerden de minnen. In Londen werd de lijst met hoofdfondsen die onder druk stonden aangevoerd door Prudential dat 3,3 procent inleverde. Aan de groene kant won Coca Cola HBC 3,9 procent.

In Frankfurt was Deutsche Bank de sterkste daler met een min van 3,8 procent. De winnende fondsen bleven met hun winst aan de bescheiden kant.

In Parijs verloor ArcelorMittal 3,5 procent. Winst was weggelegd voor EssilorLuxottica dat 2,00 procent op zijn koers bijschreef.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden 0,4 procent in het rood.

Wall Street sloot dinsdag met winst de handelsdag af met een plus van 0,2 procent voor de S&P 500 index op 3.091,84 punten, een winst van 0,3 procent voor de Nasdaq Composite op 8.486,09 punten en een vlakke slotnotering voor de Dow Jones Index op 27.691,49 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium