Nieuws Binnenland

AFM onderzoekt mogelijke voorkennis bij bod VolkerWessels - media

(ABM FN-Dow Jones) De Autoriteit Financiële Markten doet onderzoek naar handel met voorkennis in het aandeel van bouwbedrijf VolkerWessels. Dit schreef het Financieele Dagblad donderdag na melding van de toezichthouder aan de krant.

De AFM wil weten of sommige beleggers al voor de officiële bekendmaking op de hoogte waren van een overnamebod door Reggeborgh.

Normaliter doet de AFM geen uitspraken over dergelijke onderzoeken. "Nu VolkerWessels hier zelf mee naar buiten komt, kan ik bevestigen dat de AFM een onderzoek is gestart. Over het verloop van dit onderzoek gaan wij geen mededelingen doen", aldus de toezichthouder tegen de krant.

De topman van VolkerWessels zei dat het lijkt of er een lek was. En die was volgens hem niet aan zijn zijde.

De Vereniging van Effectenbezitters heeft de bouwer eerder ook al aangesproken op het te laat melden van het bod.

Dinsdag 29 oktober vond er een onverklaarbare koerssprong plaats, aldus de VEB. Rond één uur die middag bleek dat de bouwer in overnameonderhandelingen zat en dat er zelfs een bod lag.

"Gezien de forse handelsvolumes en de grote koerssprongen ligt het voor de hand dat een aantal beleggers ruim voor 29 oktober 2019 12.52 uur weet had van de overnameplannen. Zij hebben kunnen profiteren van deze voorwetenschap", aldus de VEB, die vindt dat de bouwer onrechtmatig heeft gehandeld.