beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

NN Group overtreft winstverwachting

(ABM FN-Dow Jones) NN Group heeft in het derde kwartaal de winst minder sterk zien dalen dan verwacht, dankzij goede resultaten bij de schadeverzekeraar en waardestijgingen van rentederivaten en beleggingen. Dit maakte de verzekeraar donderdag bekend.

De nettowinst daalde van 788 miljoen euro tot 515 miljoen euro. Dat is fors hoger dan de gemiddelde analistenverwachting van 312 miljoen euro.

De meevaller is grotendeels toe te schrijven aan positieve herwaarderingen die door analisten niet waren voorzien, zowel van derivaten om het renterisico af te dekken als van vastgoed en private equity-beleggingen.

Daar stond een kleinere negatieve impact van marktbewegingen tegenover. Per saldo bedroegen de niet-operationele inkomsten 281 miljoen euro, tegen 525 miljoen euro een jaar eerder. Hier was een veel sterkere daling voorspeld.

Het operationele resultaat, voor belastingen, bleef nagenoeg gelijk op 453 miljoen euro, slechts 2 procent lager dan een jaar eerder. Analisten hadden 415 miljoen verwacht.

Met name de Nederlandse schadeverzekeraar verbeterde het resultaat verrassend, terwijl ook de Europese verzekeringstak, de Japanse bezittingen en het bankbedrijf hogere resultaten lieten zien. Analisten hadden alleen voor de Europese verzekeraar op een stijging gerekend.

De kostenbesparingen bij de integratie van Delta Lloyd liepen op met 17 miljoen euro tot een totaal van 323 miljoen euro.

De solvabiliteitsratio verbeterde van 210 tot 217 procent, waar een daling tot 207 procent was voorzien. Dit cijfer is belangrijk voor de houdbaarheid van het dividend.

De verzekeraar kondigde aan van volgende jaar halfjaarlijks te gaan rapporteren, in plaats ieder kwartaal, omdat dit beter past bij het langetermijnkarakter van het verzekeringsbedrijf. Een strategie-update onder de nieuwe CEO David Knibbe volgt in juni 2020.