Nieuws Binnenland

Beursblik: meevallende winst maskeert zwak levenbedrijf NN

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalcijfers van NN Group zijn sterk, met een kleinere dan verwachte negatieve impact van de lage rente, maar de Nederlandse levensverzekeringen vielen tegen.  Dat stelde ING donderdag in een reactie op de cijfers.

De Nederlandse levensverzekeraar boekte een resultaat van 204 miljoen euro, waar de analistenconsensus uitging van 226 miljoen euro. Het verschil zit hem in de lagere beleggingsmarge en technische marge, meende analist Albert Ploegh van ING.

Een speciaal dividend van 16 miljoen euro woog niet op tegen de dividenden uit private equity van 48 miljoen euro een jaar eerder.

De solvabiliteit steeg, door autonome kapitaalaanwas en omdat de marktbewegingen een positieve impact hadden, mede dankzij waardestijgingen van vastgoed. ING vermoedt daarnaast dat NN minder gevoelig is voor rentebewegingen dan verondersteld.

De kaspositie in de holding daalde doordat er minder dan verwacht werd doorgesluisd vanuit de  schadeverzekeringen en de Europese verzekeringen.  

ING heeft een koopadvies en een koersdoel van 38,50 euro. Het aandeel NN Group stond donderdag 2,7 procent hoger op 36,18 euro.