beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Futures VS wijzen op een lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

Beleggers zijn de goede bedrijfscijfers en de onzekerheid ten aanzien van de handelsbesprekingen tegen elkaar aan het afwegen, stelde analist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

De handelsgesprekken tussen de VS en China staan onder druk. China zou mogelijk terugkomen op zijn toezeggingen om specifieke landbouwproducten af te nemen, terwijl Beijing zich bovendien verzet tegen de eisen van de VS.

Een meevaller in dit licht is dat China het weer toestaat dat er Amerikaans kippenvlees wordt geïmporteerd. De Chinese douane staat dit weer toe na een ban van vier jaar. De toestemming lijkt vooral ingegeven door het tekort aan varkensvlees in China als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. Toch kan dit het sentiment bij de onderhandelingen wellicht wat opvrolijken.

Technisch gezien blijft de S&P 500 in een opwaartse trend, gaf Margaret Yang Yan aan. "De eerste weerstand komen we pas tegen bij de 3.107 punten voor de S&P 500."  

Vanmiddag komen er nog macro-economische cijfers uit de VS. Om half drie staan de producentenprijzen in oktober en de wekelijkse steunaanvragen op de agenda. Later op de middag volgen nog de wekelijkse olievoorraden, een dag later dan gebruikelijk omdat het maandag Veterans Day was.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een december-future West Texas Intermediate steeg 1,0 procent tot 57,69 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0999. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1011 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1007 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Cisco stonden woensdag nabeurs onder druk nadat de Amerikaanse maker van netwerkapparatuur met een tegenvallende outlook kwam voor het lopende tweede kwartaal. 
 
Activistische aandeelhouder Carl Icahn dringt aan op de voorgestelde samenvoeging van Xerox en HP, met het argument dat een combinatie van printerfabrikanten grote winsten zou kunnen opleveren voor de belegger. Icahn heeft een belang van 10,6 procent in Xerox en een belang van 4,24 procent in HP.

De koers van het aandeel Canopy noteerde voorbeurs 4,9 procent lager. Het cannabisbedrijf rapporteerde tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet nam wel toe van 23,3 miljoen dollar naar 76,6 miljoen dollar, maar analisten hadden op 90,6 miljoen dollar gerekend. Het verlies per aandeel kwam uit op 1,08 dollar, waar een verlies van 0,41 dollar per aandeel verwacht was.

Slotstanden

De S&P 500 steeg woensdag op het slot 0,1 procent tot 3.094,04 punten, de Dow Jones index steeg 0,3 procent tot een nieuw record van 27.783,59 punten en de Nasdaq daalde 0,1 procent op een slot van 8.482,10 punten.