Nieuws Binnenland

Walmart positiever over winstoutlook

(ABM FN-Dow Jones) WalMart heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet en winst geboekt en werd weer iets optimistischer over het hele boekjaar. Dit maakte 's werelds grootste retailconcern in omzet gemeten donderdag voorbeurs bekend.

Afgelopen kwartaal, dat eindigde op 25 oktober, behaalde WalMart een omzet van 128,0 miljard dollar, een stijging van 2,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Rekening houdend met wisselkoersen bedroeg de omzet zelfs 129,0 miljard dollar. 

De operationele winst daalde wel, van 5,0 miljard naar 4,7 miljard dollar, een daling van 5,4 procent. "Zoals verwacht had het incorporeren van Flipkart een negatieve impact op het operationeel resultaat."

De nettowinst kwam uit op 3,2 miljard dollar, een jaar eerder werd in dezelfde periode nog slechts 1,7 miljard dollar verdiend. Toen werd er evenwel een groot verlies genomen op een investering in het Chinese e-commercebedrijf JD.com.

Met een aangepaste winst per aandeel van 1,16 dollar werden de verwachtingen van de analisten overtroffen. De consensus van Factset lag op 1,09 dollar per aandeel.

Outlook

Walmart rekent voor het hele boekjaar op een licht stijgende winst per aandeel, inclusief Flipkart. Bij de vorige kwartaalupdate zei de supermarkten te mikken op een licht lagere tot licht hogere winst per aandeel. En daarvoor werd er zelfs gesproken over een daling van de winst per aandeel van 0 tot 5 procent.

Exclusief Flipkart kan de winst per aandeel dit jaar zelfs hoogenkelcijferig groeien.

In de voorbeurshandel noteerde het aandeel van Walmart 3,1 procent hoger.