beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Wall Street doet stapje terug

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteert donderdag met nog een paar uur handel te gaan licht lager. De S&P 500 daalt 0,1 procent, de Dow Jones index verliest ook 0,1 procent en de Nasdaq staat 0,2 procent lager. 

Woensdag bereikten de Dow en S&P nog nieuwe records, vanwege optimisme over de Amerikaanse economie. Tegenstrijdige berichten over de handelsgesprekken tussen de VS en China zaaiden ook toen al twijfel maar donderdag dwingt dit beleggers echt naar de zijlijn. 

China zou mogelijk terugkomen op toezeggingen om specifieke landbouwproducten af te nemen en Beijing verzet zich ook tegen aanvullende eisen van de VS.

Een meevaller is dat China wel weer de import van Amerikaans kippenvlees toestaat, na een ban van vier jaar. Dit lijkt echter vooral samen te hangen met het tekort aan varkensvlees in China als gevolg van de Afrikaanse varkenspest. 

Het optimisme van de afgelopen tijd werd juist ingegeven door positieve geluiden rond de handelsbesprekingen, volgens marktstrateeg Sam Stovall van CFRA, "want wanneer we naar winstcijfers kijken, dan zijn die op jaarbasis met 1 procent gedaald in het derde kwartaal en zullen ze ook in het vierde kwartaal dalen."

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de producentenprijzen in de VS in oktober op maandbasis met 0,4 procent zijn gestegen, na een daling in september. Verder stegen de aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week sterker dan verwacht.

Verder verscheen de voorzitter van de Federal Reserve Jerome Powell vandaag voor de tweede dag op rij voor het Amerikaans Congres maar zijn verklaring was vrijwel identiek aan die van woensdag.

De voorzitter van de St. Louis Fed, James Bullard, zei donderdag dat een scherper dan verwachte groeivertraging momenteel het grootste risico is voor de VS. 

De euro/dollar noteert donderdagavond op 1,1020. De olieprijs beweegt tussen winst en verlies na een sterker dan verwachte stijging van de Amerikaanse olievoorraden.

Bedrijfsnieuws
 
Walmart boekte in het afgelopen kwartaal meer omzet en winst en werd weer iets optimistischer over het hele boekjaar. Met een aangepaste winst per aandeel van 1,16 dollar werden de verwachtingen van analisten overtroffen. De consensus van Factset lag op 1,09 dollar per aandeel. Het aandeel stijgt met nog een paar uur handel te gaan 0,1 procent.

Aandelen Cisco worden donderdag bijna 8 procent minder waard nadat de Amerikaanse maker van netwerkapparatuur met een tegenvallende outlook kwam voor het lopende tweede kwartaal.
 
De activistische aandeelhouder Carl Icahn dringt aan op de voorgestelde fusie van Xerox en HP, omdat een combinatie van printerfabrikanten grote winsten zouden kunnen opleveren voor beleggers. Icahn heeft een belang van 10,6 procent in Xerox en van 4,24 procent in HP. Het aandeel HP stijgt 2,4 procent, Xerox wint 2,2 procent.

Het aandeel Canopy Growth daalt donderdag 15,6 procent. De cannabisproducent rapporteerde tegenvallende kwartaalcijfers. De omzet nam wel toe van 23,3 miljoen naar 76,6 miljoen Canadese dollar, maar analisten hadden op 90,6 miljoen dollar gerekend. Het verlies per aandeel kwam uit op 1,08 Canadese dollar, waar een verlies van 0,41 Canadese dollar per aandeel verwacht was.

Oud-topman van Uber Travis Kalanick heeft opnieuw een flink deel van zijn aandelen in de taxidienst verkocht. Kalanick verkocht 6,1 miljoen aandelen voor 26,94 dollar per stuk. Dit leverde de oud-topman en oprichter ruim 160 miljoen dollar op. Kalanick verkocht recent ook al meer dan 20 miljoen aandelen voor 26,99 dollar per stuk. Het aandeel Uber daalt 2,1 procent.

NVIDIA komt na de slotbel met kwartaalresultaten. In aanloop naar die cijfers stijgt het aandeel 0,2 procent.