beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: TKH voorzichtiger voor 2019

(ABM FN-Dow Jones) TKH Group is voorzichtiger geworden voor 2019 en heeft de verwachtingen neerwaarts bijgesteld. Dit bleek maandag voorbeurs.

TKH mikt nu, rekening houdend met enige verdere vertraging van uitleveringen, op een nettoresultaat voor amortisatie en bijzondere baten en lasten van 102 miljoen tot 108 miljoen euro, tegenover 110,3 miljoen euro in 2018. Bij de halfjaarcijfers zei TKH nog te mikken op 106 miljoen tot 112 miljoen euro voor 2019.

"De in de afgelopen maanden verslechterde situatie in industriële eindmarkten, met name in Duitsland, heeft impact op de industriële connectivity-activiteiten en op de groei van de machine vision-activiteiten. Tevens zijn er effecten te zien binnen de bouw- & infra-sector vanwege de stikstof- en PFAS-problematiek", verklaarde TKH.

Wel blijft TKH voor de tweede jaarhelft rekenen op "een substantiële verbetering van het resultaat te behalen ten opzichte van het eerste halfjaar 2019". 

TKH meent goede vooruitgang te boeken richting een rendementsverbetering op de omzet naar ten minste 15 procent. "De eerste resultaten zullen al in het tweede halfjaar 2019 zichtbaar zijn met een verbetering van de ROS naar ten minste 12 procent", aldus het bedrijf.

Aanvullende rendementsverbeteringen, voortvloeiend uit het Simplify-programma, zullen naar verwachting in 2020 een positief effect op het resultaat hebben van 2 tot 3 miljoen euro.

Over het derde kwartaal meldde TKH dat de omzet in alle drie segmenten is toegenomen op jaarbasis. 

Verder liggen de desinvesteringen "goed op schema". Inmiddels is 250 miljoen van de 300 tot 350 miljoen euro gerealiseerd. 

Ook meldde TKH een verhoging van bestaande gecommitteerde kredietfaciliteit van 350 miljoen naar 500 miljoen euro. Daarmee is de vorig jaar afgesloten brugfinanciering van 100 miljoen euro voor de financiering van acquisities afgelost.

Update: om meer informatie toe te voegen.