beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Takeaway benadrukt opnieuw voordelen bod op Just Eat

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft dinsdag nogmaals benadrukt hoe aantrekkelijk zijn bod op Just Eat is, en trachtte tegelijk aan te tonen dat concurrent Prosus opportunistisch te werk gaat.

"Prosus heeft de afgelopen weken een aantal beweringen gedaan in een poging om zijn hoogst opportunistische bod in contanten op Just Eat aantrekkelijker te doen lijken", zei CEO Jitse Groen van Takeaway dinsdag in een persbericht.

De topman van de Nederlandse maaltijdbezorger wees nadrukkelijk op de beweringen van Prosus dat grote investeringen in de toekomst nodig zijn en dat er significante risico's zijn voor de aandeelhouder als hij in Just Eat blijft beleggen.

Groen herhaalde dat Takeaway juist de "ideale" partner voor Just Eat is. En dat een combinatie van deze twee bedrijven via een aandelentransactie de aandeelhouders van Just Eat de kans biedt om mee te delen in de toekomstige waardecreatie door het fusiebedrijf.

"Het management van Takeaway heeft een bewezen staat van dienst en tientallen jaren aan ervaring in de online maaltijdbezorging, wat in schril contrast staat met Prosus, dat nooit operationele activiteiten heeft gehad in deze tak van sport."

Verder merkte Takeaway op dat de vergelijking die Prosus probeert te maken tussen de risico's bij Just Eat en het Amerikaanse Grubhub, laat zien dat Prosus de sector niet begrijpt. "De Amerikaanse markt voor online maaltijdbezorging bevindt zich in een heel andere fase dan het VK", aldus Takeaway, wijzend op het marktaandeel van 8 procent voor GrubHub en 23 procent voor Just Eat.

Takeaway kwalificeert de opmerkingen van Prosus dat er enorme investeringen in Just Eat moeten worden gedaan als bangmakerij in de hoop dat aandeelhouders hun stukken Just Eat aanmelden onder het bod in contanten van Prosus. Volgens Takeaway is het juist heel duidelijk over wat de strategische plannen met Just Eat zijn en wat deze zullen kosten.

Ook benadrukte Takeaway nog eens dat Just Eat liever met de Nederlandse concurrent samengaat en dat het bod van Prosus als vijandig is bestempeld.