beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Hersteldag voor AEX

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen zijn woensdag ruim hoger gesloten en maakten zo de verliezen van de voorgaande twee dagen weer deels goed.

De AEX index sloot 1,4 procent in het groen op 590,99 punten, terwijl de AMX 1,3 procent hoger eindigde en voor de AScX een plus van 0,5 procent werd neergezet.

"Het was een optimistische dag, waarin we een pullback zagen van de verliezen van de laatste dagen", zei handelaar Frank Bonsee van ABN AMRO. "Het is normaal dat de beurs daarna een paar punten hoger opent, maar door de uitspraken van Trump schoot het door tot een winst van bijna 1,5 procent."

De AEX kreeg een duw in de rug door een bericht van Bloomberg. Het persbureau meldde dat de VS en China dichter bij overeenstemming komen over het terugdraaien van bepaalde importheffingen om een eerste fase handelsakkoord te kunnen tekenen. Verwacht wordt dat het akkoord voor 15 december zal worden gesloten, schreef Bloomberg, zodat aangekondigde Amerikaanse importheffingen niet hoeven door te gaan.

In de middag zei de  Amerikaanse president Trump ook nog dat de onderhandelingen met China volgens hem prima verlopen, nadat hij een dag eerder er nog op hintte dat een voorlopige eerste handelsdeal nog wel een jaar op zich kon laten wachten.

"Het wordt een beetje een soap op deze manier", zei Bonsee, die denkt dat dit nog wel even zo zal doorgaan. Het weekend van 15 december zal ongeveer het laatste significante nieuws zijn waar de beurs dit jaar nog op kan reageren, denkt de handelaar, met de importheffingen die wel of niet doorgaan en de uitslag van de Britse verkiezingen. Vooralsnog lijkt de verwachte overwinning voor de Conservatieven niet in gevaar te zijn.
 
Economisch nieuws betrof vooral de inkoopmanagersindices voor de dienstensector die uit alle windstreken binnendruppelden. De cijfers voor de eurozone wezen op minder sterke groei in november dan in oktober. De twee indices van ISM en Markit voor de VS lieten een verdeeld beeld zien.  

Een banenrapport van ADP wees op een fors tegenvallende groei van de werkgelegenheid in het Amerikaanse bedrijfsleven. In plaats van de verwachte 150.000 banen kwamen er maar 67.000 banen bij in november.
 
De olieprijs steeg sterk. De Amerikaanse voorraden ruwe olie daalden met bijna 5 miljoen vaten tot 447 miljoen stuks.

Een januari-future West Texas Intermediate steeg 3,5 procent tot 58,30 dollar, terwijl een februari-future Brent 3,4 procent duurder werd op 63,11 dollar.  
 
De euro/dollar noteerde op 1,1081. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar ook op 1,1081.

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter sloten 24 aandelen in het groen, aangevoerd door ArcelorMittal, Aalberts en IMCD, die elk meer dan 3 procent erbij kregen. Een beleggersdag van Aalberts maakte beleggers enthousiast. 
 
JPMorgan Cazenove verhoogde het koersdoel voor ASML naar 280,00 euro met een onveranderd Overwogen advies. Volgens de analisten is er nog meer dan genoeg opwaarts potentieel, ondanks een "uitmuntend" 2019. Het aandeel won 2,7 procent.

AkzoNobel profiteerde van een adviesverhoging van Morgan Stanley. Dit werd verhoogd van Gelijkgewogen naar Overwogen en het koersdoel ging van 85,00 naar 105,00 euro. Het aandeel werd 2,3 procent duurder.

Adyen deed het ook goed met een stijging van 1,5 procent. Het werd door Acne Studios geselecteerd voor het afhandelen van de betalingen in zijn winkels, meldde het betaalplatform met een beursnotering in Amsterdam woensdag bekend zonder financiële details te verstrekken.

Onderaan de lijst moest KPN zich behelpen met een koerswinst van 0,1 procent.

In de AMX was OCI was de uitblinker met een winst van 4,5 procent, ondanks een koersdoelverlaging door Berenberg. De bank handhaafde wel zijn koopadvies voor OCI.  Bouwbedrijf BAM was ook in trek met 3,7 procent koerswinst.

Dalers waren schaars bij de Midkap-namen. Slechts Altice, Flow Traders en Corbion moesten wat terrein prijsgeven.

Onder de kleinere aandelen was Kendrion koploper met een plus van 2,5 procent. 

Bij de lokale fondsen stak Curetis er bovenuit met 3,1 procent koerswinst. Trappenfabrikant Alumexx stapte een trede omlaag met een koersverlies van 2,3 procent.

Wall Street

De winsten op Wall Street liepen op met ongeveer 0,8 procent. 

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium