beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Nederland start consultatie veiling snelle mobiele communicatie

(ABM FN-Dow Jones) Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft vandaag de consultatie gestart voor de veiling van frequenties voor snelle mobiele communicatie zoals 5G met een duur van zes weken. Dit maakte de Rijksoverheid donderdag bekend.

In de conceptregelgeving is de minimumopbrengst van de veiling vastgesteld op 0,9 miljard euro. Na de veiling die voor het voorjaar van 2020 staat gepland, blijven minimaal drie partijen diensten aanbieden aan Nederlandse consumenten en bedrijven.

In de EU Telecomraad is door alle lidstaten afgesproken dat kritieke onderdelen van telecomnetwerken alleen afkomstig mogen zijn van betrouwbare leveranciers. Het vandaag genomen Nederlandse besluit is hierop gebaseerd en komt overeen met maatregelen van andere lidstaten.

Aanbieders van mobiele telecommunicatie in Nederland kan worden opgedragen dat zij bepaalde leveranciers zullen moeten uitsluiten op basis van criteria, zoals vermoedens van misbruik of spionage.

De staatssecretaris stelt voor om in het voorjaar van 2020 de zogenoemde 700, 1400 en 2100 Megahertz frequentiebanden volgens een veiling met meerdere rondes te verdelen. 

Gedurende deze veiling komt vanuit het ministerie van EZK geen informatie beschikbaar over het totaal aantal deelnemers en hun namen. Na afloop worden de winnende partijen bekend gemaakt en zal de staatssecretaris het gehele biedproces openbaar maken.