Nieuws Binnenland

Takeaway.com spiegelt aandeelhouders Just Eat waarde van 11 pond voor

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com blijft ervan overtuigd dat zijn bod op Just Eat veel beter is dan dat van Prosus. Dat stelde de maaltijdbezorger maandag in een aandeelhouderscirculaire.

Volgens Takeaway.com zou het aandeel Just Eat 11 Britse pond waard kunnen zijn, als het gecombineerde bedrijf na de gehoopte fusie op dezelfde verhouding ten opzichte van de omzet zou worden gewaardeerd als Takeaway.com. 

Het bedrag van 11 pond is geen officiële waardering, en gaat uit van de waarde van te behalen kostenvoordelen door de fusie van 20 miljoen euro per jaar en een waardering op 8,3 keer de omzet.

Takeaway en Just Eat deden op 5 augustus een fusievoorstel dat Just Eat waardeerde op 7,31 pond, waarbij aandeelhouders van Just Eat een belang van 52 procent zouden krijgen in het fusiebedrijf.

Het concurrerende bod van Prosus van 7,10 pond sterling, aangekondigd op 22 oktober, is volgens Takeaway.com vijandig, aan de lage kant, opportunistisch en zelfs "bespottelijk".

Volgens Takeaway.com betaalden kopers bij eerdere overnames in de branche van online maaltijdbezorging bijna twee keer zo veel als Prosus, afgezet tegen de omzet van Just Eat. Het bod van Prosus zou Just Eat waarderen op 4,8 keer de omzet.

Prosus kondigde maandag overigens aan zijn bod te verhogen van 7,10 naar 7,40 pond sterling. Ook doet de investeringsmaatschappij zijn bod gestand bij aanmelding een eenvoudige meerderheid van 50 procent plus één aandelen.

De verhoging van het bod verandert het verhaal van Takeaway.com niet, volgens een woordvoerder maandag tegen ABM Financial News. Het gaat volgens hem om een heel kleine verhoging. "We blijven van mening dat ons bod superieur is."