Nieuws Binnenland

Ahold Delhaize investeert in distributiecentra VS

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize gaat 480 miljoen dollar investeren in de aankoop, bouw en huur van distributiecentra in de Verenigde Staten. Dat maakte de supermarktreus dinsdag nabeurs bekend. 

De stap is onderdeel van een driejarenplan waarin het concern overstapt op eigen distributie naar zijn winkels aan de Amerikaanse oostkust. 

De uitgaven zullen worden gedaan gedurende drie jaar, door de aankoop van drie distributiecentra van C&S Wholesale Grocers en de huur van twee andere centra. Ook gaat Ahold Delhaize USA twee nieuwe distributiecentra bouwen voor ingevroren producten.

De nieuwe aanvoerketen moet de kosten met 100 miljoen dollar per jaar verlagen. Ook moeten producten sneller in het schap komen en de beschikbaarheid en versheid van de producten voor klanten verbeteren. 

De investering zal de resultaten voor 2019 niet substantiëel beïnvloeden en de vooruitzichten voor de jaarresultaten blijven daarom ongewijzigd. Wel zal de kasuitstroom de komende drie jaar met 410 miljoen dollar toenemen.