beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: AEX noteert hoger

(ABM FN-Dow Jones)De Amsterdamse beurzen noteerden vrijdag richting het einde van de ochtendhandel licht hoger. De AEX index steeg 0,3 procent tot 607,89 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,3 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,1 procent.

Het was vandaag tot aan de expiratie van de Euro Stoxx erg rustig, gaf sales trader Gert Berendse van ING aan. "Maar daarna steeg de AEX bijna een half procent." Verwacht had Berendse de beweging niet, "vroeger was de optiemarkt veel groter , als er toen expiratie was werden bij wijze van spreken de verloven ingetrokken en zag je soms grote bewegingen, maar dat is nu niet vaak meer het geval."

Vandaag vindt er ook nog een stemming ten aanzien van de Brexit plaats, merkte Berendse op, "maar aangezien [Boris] Johnson een ruime meerderheid heeft, verwachten we daar ook geen verrassingen die de beurs in beweging zetten."

Het consumentenvertrouwen in Duitsland is voor januari 2020 onverwacht weer gedaald. De vertrouwensindex onder consumenten kwam uit op 9,6 tegen 9,7 in december. Later vandaag staat het consumentenvertrouwen voor de eurozone op de agenda.

Vanmiddag komen vanuit de VS nog verschillende macrocijfers, de groei, de persoonlijke inkomens en bestedingen over november en het consumentenvertrouwen.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een februari-future West Texas Intermediate daalde 0,3 procent tot 61,03 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,2 procent lager bewoog op 66,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1111. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1118 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1124 op de borden.

Stijgers en dalers
In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden 17 van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door DSM met een winst van 1,5 procent.

Adyen, ASML en Wolters Kluwer volgden met koerswinsten van rond de 1,0 procent.

Takeaway.com begon de dag nog goed, maar stond halverwege de dag onderaan in de ranglijst.

Takeaway.com noteerde 2,2 procent lager na het spektakel donderdagmiddag in de biedingsstrijd om Just Eat. Analist Marc Hesselink van ING denkt dat Takeaway.com een goede kans maakt  om Just Eat in te lijven, omdat inmiddels circa 41 procent van de aandelen Just Eat onder het bod van Takeaway is aangemeld. Takeaway zet het bod door als het 50 procent plus één aandeel weet te bemachtigen. Ondanks het verhoogde bod denkt ING dat Takeaway nog altijd een goede zaak doet, "maar wel duidelijk minder aantrekkelijk dan voorheen".

Galapagos verloor 0,7 procent. UBS verlaagde vrijdag het advies voor Galapagos van Kopen naar Neutraal, maar stelde het koersdoel wel opwaarts bij van 190,00 naar 194,00 euro.De analisten van UBS besloten tot de adviesverlaging na een koersstijging van 45 procent sinds Galapagos de deal met Gilead afgelopen juli aankondigde. Maar ook KBC Securities haalde Galapagos van de kooplijst. Hier bleef het koersdoel 189,00 euro.

In de AMX deed Intertrust goede zaken met een plus van 2,0 procent. OCI was een goede tweede met 1,7 procent koerswinst.

Flow Trader zette de zwakke reeks van de afgelopen dagen voort met een koersverlies van 1,3 procent. 

Bij de kleinere fondsen stak Brunel er bovenuit met een stijging van 5,2 procent. Van Lanschot bungelde onderaan met een koersverlies van 2,4 procent. UBS heeft vrijdag het koersdoel voor Van Lanschot Kempen verlaagd van 24,50 naar 23,20 euro met een onveranderd koopadvies. Reden voor de koersdoelverlaging is met name de uitkering van een dividend van 1,50 euro per aandeel.

Het lokaal genoteerde Beter Bed steeg 5,3 procent. Het beddenbedrijf loste een deel van de schulden af en maakte nieuwe afspraken met zijn banken. Ook Stern deed het goed met 5,1 procent koerswinst. NIBC verhoogde het koersdoel voor Stern en handhaafde het koopadvies.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium