Nieuws Binnenland

Flink meer orders voor Takeaway.com

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar flink meer orders verwerkt. Dit maakte de maaltijdbezorger dinsdag voorbeurs bekend.

CEO Jitse Groen van Takeaway.com sprak van een sterke ordergroei in het vierde kwartaal, vooral in Duitsland waar de groei versnelde. Groen noemde 2019 een "memorabel jaar" voor het bedrijf, "op veel vlakken". De maaltijdbezorger slaagde er onder meer in het Britse Just Eat in te lijven.

Het aantal orders steeg afgelopen kwartaal met 56 procent tot 46,6 miljoen. Vooral de groei in Duitsland was afgelopen kwartaal fors, met 137 procent. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 14 procent en in andere landen met 22 procent. 

Daarmee realiseerde Takeaway.com over het gehele jaar een groei van 70 procent tot 159,2 miljoen bestellingen, daarbij geholpen door de overname van de Duitse activiteiten van Delivery Hero.

Takeaway.com liet verder weten dat het de fusie met Just Eat tegen het einde van januari wil afronden. Per 10 januari had de maaltijdbezorger circa 80,4 procent van Just Eat in handen. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Takeaway.com