beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX opent vermoedelijk in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting lager van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een verlies van 0,4 procent.

Maandag startte de AEX index de handelsweek met een verlies van 0,2 procent op 614,23 punten. Er was sprake van een dunne handel omdat Wall Street de deuren gesloten hield in verband met de viering van Martin Luther King Day.

De Hang Seng Index in Hong Kong koerste vanochtend 2,5 procent lager nadat Moody's maandag de rating voor de semi-autonome Chinese stadstaat verlaagde van Aa2 naar Aa3, waarbij de outlook werd bijgesteld van negatief naar stabiel.  De stad is al maanden het toneel van protesten die periodiek uitmonden in geweld, met schijnbaar geen oplossing in zicht.

De Bank of Japan liet daarnaast bij zijn rentebesluit vannacht zijn ruime monetaire beleid ook ditmaal ongemoeid. De negenkoppige beleidsraad handhaafde dinsdag weer met 7 voor en 2 stemmen tegen de kortetermijnrente op 0,1 procent negatief en hield ook vast aan zijn nuldoelstelling voor het rendement op Japanse staatsobligaties met een looptijd van tien jaar.

Verder lopen de zorgen over de uitbraak van het coronavirus op, zeker nu de viering van het Chinese nieuwjaar in zicht komt. De nieuwjaarsviering gaat altijd gepaard met veel reizen, wat een snelle verspreiding van het virus, zo wordt gevreesd, mogelijk zal maken. 

"In 2003 beïnvloedde de SARS-epidemie de koersen flink", waarschuwde analist Corne van Zeijl van Actiam dinsdag.

De Shanghai Composite noteerde vanochtend 1,3 procent lager. Seoel en Tokio gaven ongeveer een procent prijs. Oliefutures noteerden tot een procent lager.

Wereldleiders, topbestuurders en invloedrijke personen uit onder meer de wetenschap en cultuur arriveren momenteel in het Zwitserse Davos, waar morgen het tweedaagse World Economic Forum van start gaat.

Frankrijk en de Verenigde Staten zijn in aanloop naar de top in Davos een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen. Zo bleek uit tweets van de presidenten Emmanuel Macron en Donald Trump, die maandagavond laat en vannacht werden geplaatst.

Parijs wil dat grote internetbedrijven zoals Google een digitale belasting betalen die is gebaseerd op de omzet die zij realiseren in Frankrijk, maar de VS zijn hier fel tegen gekant.

Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump over het onderwerp. "We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen", aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met "Uitstekend!".

De nieuwe belasting zou in ieder geval tot het einde van het jaar uitgesteld zijn, zei een Amerikaanse ambtenaar, en in ruil zullen de VS heffingen die zij ter vergelding oplegden, laten vallen.

Wall Street gaat vandaag weer van start na een lang weekend. Vrijdag sloten de hoofdindices in New York nog op recordniveaus. Vandaag gaat de aandacht onder meer uit naar de cijferrapportages van Halliburton, IBM en Netflix.

Op macro-economisch vlak hebben beleggers oog voor onder meer de Britse werkloosheid en de Duitse ZEW-index.

Bedrijfsnieuws

Pharming Group kreeg goedkeuring van het European Medicines Agency voor een zogeheten Type II-Variatie, die in een nieuwe fabriek geproduceerd Ruconest toelaat tot de EU-markt. Met deze nieuwe fabriek, die in de loop van het jaar volledig operationeel zal worden, zal de productiecapaciteit van Ruconest aanzienlijk stijgen.

Heijmans ontving een opdracht van ProRail voor het ontwerp en de bouw van een spooronderdoorgang aan de Amsterdamse Contactweg. Met de opdracht, die deel uitmaakt van het raamcontract Tunnelalliantie, is 20 miljoen euro gemoeid.

Air France-KLM wil een belang in het noodlijdende Malaysia Airlines nemen van 49 procent. Dit meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen. Naast Air France-KLM zijn er andere partijen met interesse. 

Slotstanden Wall Street van vrijdag

Wall Street heeft zijn records vrijdag verder aangescherpt. De S&P 500 steeg 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen