beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Philips levert in op vlak Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs maakt, na de koersval op maandag, dinsdag halverwege de dag een pas op de plaats.

De AEX index daalde 0,1 procent tot 598,00 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,5 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van eveneens 0,5 procent.

"Het coronavirus is het perfecte excuus om wat geld van tafel te halen", zeiden analisten van InsingerGilissen. Dit jaar presteerde de beurs goed, en sinds oktober vorig jaar is er volgens InsingerGilissen ook eigenlijk geen correctie geweest. En die kwam er maandag.

"De vraag is gaan we nog veel lager duiken?", aldus de analisten.

Duidelijk is volgens InsingerGilissen dat het virus de Chinese economie raakt. En in vergelijking tot 2003 toen de Sars-uitbraak was, is China veel belangrijker geworden voor de mondiale economie.

"Wat het uiteindelijke economische effect van deze griep zal zijn, is niet te voorspellen. Maar het zou best kunnen dat uiteindelijk het aantal slachtoffers wereldwijd onder de tweeduizend blijft. Dat is het gemiddelde aantal Nederlanders dat per jaar aan een griepepidemie in de winter overlijdt", nuanceerde investment manager Simon Wiersma van ING de berichtgeving rond het coronavirus.

Wiersma betwijfelt of het dan ook nog wel zinvol is op de verkoopknop te drukken, "of dat je toch vasthoudt aan je doelstellingen voor de iets langere termijn en iets verder vooruit durft te blijven kijken".

Of vandaag de bodem wordt gezien, dat durft Wiersma niet te zeggen. "Emotie bij beleggers is moeilijker te voorspellen dan het weer van volgende week. Wat we wel zien, is dat de wereldwijde economie sinds de zomer van vorig jaar aan het herstellen is, dat de centrale banken de rentes laag houden en dat de waarderingen voor risicovolle beleggingen, zoals aandelen, relatief aantrekkelijk zijn."

Macro-economisch was het een rustige ochtend. Vanmiddag uit de VS komen zowel een serie bedrijfscijfers, met enkele sprekende namen, als wat macrocijfers.

De euro/dollar handelde dinsdag op 1,1022. Olie werd 0,8 procent goedkoper.

Stijgers en dalers

In de AEX leverde Philips na het openen van de boeken 2,7 procent in. De resultaten waren wat aan de zwakke kant, oordeelden analisten, maar Morgan Stanley noemde het kwartaalrapport per saldo positief. De bank was ook te spreken over de outlook voor 2020. Positief noemde ING dat Philips onderzoekt wat de opties zijn voor zijn tak met huishoudelijke apparaten.

Ook Unibail daalde, na een verkoopadvies van UBS. Volgens UBS daalde de terugkerende winst per aandeel Unibail in 2019. Het desinvesteringsproces loopt daarbij vertraging op, aldus de bank. Het aandeel noteerde 2,4 procent lager.

Tegenover deze verliezen stond indexzwaargewicht Unilever met een koersstijging van 0,8 procent en Galapagos met een plus van 1,1 procent. Galapagos kreeg de Orphan Drug Status, ofwel de status van weesgeneesmiddel, van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor Ziritaxestat.

In de AMX won BAM 1,1 procent en Besi 0,4 procent. OCI daalde 2,9 procent en verder lag vastgoed ook niet goed. Eurocommercial Properties daalde 2,0 procent na een verkoopadvies van UBS. Wereldhave noteert dinsdag ex-dividend en verloor 5,1 procent. Het aandeel Wereldhave stond al op de verkooplijst van de Zwitserse bank.

In de AScX steeg Vivoryon 3,1 procent en Kiadis 1,6 procent. Alfen daalde 4,7 procent.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium