beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Licht hogere opening Damrak voorzien

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter ook al 0,7 procent hoger op 602,96 punten.

De Europese beurzen lijken de winsten van dinsdag vandaag verder uit te gaan breiden, nadat de meeste Aziatische aandelenmarkten vanochtend al stegen.

Wall Street herstelde dinsdag van de flinke verliezen op maandag. "De stemming op Wall Street was voorzichtig optimistisch, waarbij beleggers de kans pakten om wat goedkope aandelen op te pikken", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "Beleggers leken even onaangedaan door een verslechtering van de crisis in China, maar of het herstel duurzaam is blijft de vraag."

De Aziatische beurzen noteerden woensdag overwegend in de plus. De beurzen op het Chinese vasteland zijn nog altijd gesloten in verband met de viering van Nieuwjaar. In Hongkong ging de handel weer van start, wat een stevige min van 2,8 procent opleverde. Afgelopen weekend kondigde Hongkong de noodtoestand af vanwege het coronavirus in China. Er zijn al meer dan 6.000 mensen besmet geraakt met het virus en 132 doden.

Vooral luchtvaartmaatschappijen werden op de beurs hard getroffen door opgelegde reisbeperkingen, waarbij China Eastern Airlines 4,5 procent inleverde en China Southern Airlines 4,1 procent prijsgaf. Casino's en vastgoedbedrijven gaven ook terrein prijs, met dalingen van 5,5 tot 6,0 procent voor Sands China en Hang Lung Properties.

Andere Aziatische aandelenmarkten herstelden juist van de flinke koersverliezen van eerder deze week. Marktanalist Jeffrey Halley van Oanda verwacht dat het beeld op de Aziatische beurzen voorlopig terughoudend zal zijn en dat beleggers kwetsbaar zijn voor berichtgeving uit China.    

Olie noteerde vanochtend circa een procent hoger. Op dinsdag sloot de olieprijs ook al 0,6 procent hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,1015. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1020 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog 1,1009 op de borden.

Op macro-economisch vlak kijken beleggers uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve, naast cijfers over de aanstaande woningverkopen in de VS over december. Vanochtend werd al bekend dat het Duitse consumentenvertrouwen onverwacht is gestegen.

Bedrijfsnieuws

KPN heeft in het vierde kwartaal van 2019 de omzet conform verwachting zien dalen, maar boekte wel meer winst dan verwacht. De aangepaste EBITDA na leases bedroeg in het afgelopen kwartaal 561 miljoen euro, wat minder was dan de analistenverwachting van 575 miljoen euro. KPN mikt voor 2020 op een stabiele tot kleine groei van de aangepaste EBITDA na leases en een groei van de vrije kasstroom van minstens 5 procent.  

Adyen gaat de Amerikaanse fastfoodketen Subway in Noord-Amerika bedienen met zijn betaalplatform. Er werden geen financiële details gemeld.

Arcadis heeft woensdag Arcadis Gen gelanceerd om de digitale transformatie te versnellen.

Corbion heeft de activiteiten op het vlak van plantaardige voedingsstoffen uit micro-algen trager dan verwacht zien ontwikkelen, hetgeen de nettowinst zal drukken met ongeveer 25 miljoen euro. Op basis van voorlopige jaarcijfers, liet topman Olivier Rigaud evenwel weten dat de outlook voor 2019 grotendeels werd overtroffen bij Ingredient Solutions, terwijl Innovation Platforms conform verwachting presteerde.

Slotstanden Wall Street

De S&P500 ndex steeg dinsdag 1,0 procent tot 3.726 punten, de Dow Jones index won 0,7 procent en aandelen in de Nasdaq Composite werden gemiddeld 1,4 procent meer waard.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Euronext

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen