beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Margedruk bij Intertrust

(ABM FN-Dow Jones) Intertrust heeft in het vierde kwartaal van 2019 de marges onder druk zien staan, terwijl de omzet steeg. Dat maakte het trustkantoor donderdag voorbeurs bekend.

In het afgelopen kwartaal boekte Intertrust een 3,0 procent hogere aangepaste omzet van 151,1 miljoen euro. Het aangepaste EBITA-resultaat verbeterde onderliggend met 0,5 procent tot 55,5 miljoen euro. De aangepaste EBITA-marge stond wel onder druk met 36,7 procent ten opzichte van 37,7 procent een jaar eerder.

Onder de streep restte evenwel een 11,6 procent hogere aangepaste nettowinst van 40,4 miljoen euro, ofwel 0,45 euro per aandeel.  

Over heel 2019 waren de prestaties volgens Intertrust in lijn met de eigen verwachting. De omzet trok op onderliggende basis met 3,7 procent aan tot 544,9 miljoen euro, terwijl het aangepaste EBITA-resultaat met 0,8 procent daalde tot 196,9 miljoen euro. Intertrust stelde dat de integratie van het overgenomen Viteos inmiddels grotendeels is afgerond.

CEO Stephanie Miller van Intertrust liet tegenover ABM Financial News weten erg tevreden te zijn over de jaarresultaten en dat zowel onder de streep als op omzetniveau aan de eigen verwachtingen werd voldaan. "Geografisch zijn we aan het uitbreiden, overnames stuwen de groei en in Nederland trekt het marktaandeel verder aan", aldus Miller. De CEO sprak wel van tegenwind in Luxemburg en toegenomen concurrentie op de Kaaimaneilanden.  

Intertrust wil een slotdividend voorstellen van 0,33 euro per aandeel, hetgeen resulteert in een totaaldividend over 2019 van 0,63 euro per aandeel. Dit was over 2018 nog 0,62 euro per aandeel.

Outlook

Voor 2020 verwacht Intertrust een onderliggende omzetgroei van 4 tot 8 procent, met een aangepaste EBITA-marge van minstens 35 procent. De marges zullen vooral in de tweede helft van het jaar sterk verbeteren, mede geholpen door de synergievoordelen uit Viteos, terwijl toegenomen kosten vanwege het Centre of Excellence-programma en aanhoudende opex-investeringen om de groei aan te jagen op de marges drukken in de eerste helft van 2020.

Miller merkte op dat Intertrust in de afgelopen jaren vooral in de tweede helft van een jaar de resultaten ziet aantrekken. "Dit patroon zal in 2020 niet veranderen."

De CEO heeft bewust de margedoelstelling van 35 procent niet opwaarts bijgesteld voor dit jaar, ondanks dat Intertrust de afgelopen twee jaar al een marge behaalde van minstens 36 procent. "Er zijn eerst nog investeringen nodig om verder te groeien en op te schalen, onder meer in personeel en automatisering." Intertrust opende recent nog een tweetal kantoren in India. 

De middellangetermijndoelstellingen, van een onderliggende omzetgroei van 4 tot 6 procent en een aangepaste EBITA-marge van minstens 40 procent, werden gehandhaafd.

Intertrust wil daarbij minimaal 40 procent van de aangepaste nettowinst uitkeren als dividend op de middellange termijn.

Update: om reactie CEO toe te voegen. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Intertrust

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  4. Premium
  5. Premium
    Advieswijziging ASML 23 apr | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Nieuwe uitbraak bij ASR Nederland 22 apr | Lange termijn adviezen