beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Meer omzet voor Ahold Delhaize

(ABM FN-Dow Jones) Ahold Delhaize heeft in het vierde kwartaal van 2019 zoals voorzien meer omzet behaald en wist in heel het jaar meer winstgroei te realiseren dan verwacht. Dit bleek uit de cijfers die de supermarktketen woensdag voorbeurs publiceerde.

CEO Frans Muller zei in een toelichting dat 2019 met een positieve noot is geëindigd. De topman wees erop dat Ahold Delhaize de eigen winstverwachting overtrof en met de vrije kasstroom aan de eigen doelstelling voldeed.

In het afgelopen kwartaal behaalde Ahold Delhaize een omzet van 17.378 miljoen euro. Dat was meer dan de 16.547 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2018. Analisten hadden gerekend op 17.230 miljoen euro.

De onderliggende groei in de Verenigde Staten, exclusief brandstofverkopen, bedroeg 2,3 procent en in Nederland 4,3 procent. België was goed voor een onderliggende groei van slechts 0,1 procent en Midden- en Oost-Europa voor 3,6 procent.

Analisten mikten voor de VS op 1,6 procent en voor Nederland op 3,5 procent. België werd vooraf ingeschat op 0,2 procent en Midden- en Oost-Europa op 2,7 procent.

Dit leverde een operationele winst op van 749 miljoen euro en onderliggend was dit 765 miljoen euro. De bijhorende marge bedroeg 4,4 procent. 

In de VS kwam de onderliggende marge uit op 4,3 procent, en Nederland kwam daar ruim boven uit met 5,2 procent. België leverde met 3,5 procent de minste prestatie.

Analisten rekenden vooraf op een operationele winst van 736 miljoen euro en onderliggend zou dit uitkomen op 748 miljoen euro. De bijhorende marge werd door het analistenkorps ingeschat op 4,3 procent. 

Netto verdiende Ahold Delhaize 544 miljoen euro, tegenover een analistenraming van 490 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 509 miljoen euro. 

Ahold Delhaize stelt over 2019 een dividend voor van 0,76 euro per aandeel in contanten. Dat is 8,6 procent meer dan over 2018.

Sluiting

Ahold Delhaize kondigde ook de plannen aan om in Amerika de Midwest divisie van Peapod te zullen sluiten.  Dit onderdeel was goed voor krap 100 miljoen dollar van de 1,1 miljard dollar online omzet die Peapod genereert.

De sluiting zal volgens Ahold Delhaize geen significante impact hebben op operationele winst en de vrije kasstroom. Wel gaan er circa 500 banen verloren.

Dit betekent dat Ahold Delhaize zich voortaan toespitst op de Amerikaanse oostkust.
2019

Door de stakingen in Amerika waarschuwde Ahold Delhaize eerder al dat de onderliggende operationele marge in 2019 "iets lager" zou uitpakken dan in 2018 en dat de onderliggende winst per aandeel niet met een hoog, maar met een laag enkelcijferig percentage zou zijn gegroeid.

Ahold Delhaize wist op een jaaromzet van 66.260 miljoen euro een operationele marge te genereren van 4,2 procent en een nettowinst van 1.766 miljoen euro. De winst per aandeel steeg onderliggend met 8,4 procent van 1,57 euro in 2018 naar 1,71 euro in 2019.

Voor heel 2019 rekenden de analisten op een omzet van 66.089 miljoen euro met een onderliggende marge van 4,2 procent. De winst zou naar verwachting 1.731 miljoen euro bedragen.

De vrije kasstroom bedroeg 1,8 miljard euro.

Ahold Delhaize verwachtte in 2019 voor 600 miljoen euro aan kostenbesparingen te zullen realiseren met een vrije kasstroom van ongeveer 1,8 miljard euro onder IFRS 16 . De investeringen werden ingeschat op 2,0 miljard euro.

Outlook

In 2020 zal Ahold Delhaize "significante" investeringen doen om de groei aan te jagen. De onderliggende operationele marge zal evenwel grofweg in lijn liggen met de marge in 2019. 

Daarnaast rekent Ahold Delhaize op een groei van ongeveer 5 procent voor de onderliggende winst per aandeel in 2020.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Special: Vier Hollandse achterblijvers 19 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium